Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ινδία και ΗΠΑ αναστέλλουν επίσημα την αμυντική τους συνεργασία

tags :
Ινδία και ΗΠΑ αναστέλλουν επίσημα την αμυντική τους συνεργασία
Ινδία και οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει επισήμως την αμυντική τους συνεργασία, αφού οι Αμερικανοί αρνούνταν να δώσουν στην Ινδία τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας για κινητήρες αεροπλάνων
Ινδία και οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει επισήμως την αμυντική τους συνεργασία, αφού οι Αμερικανοί αρνούνταν να δώσουν στην Ινδία τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας για κινητήρες αεροπλάνων.
Στο επίκεντρο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ινδο-ΗΠΑ είναι αυτό που είναι γνωστό ως Πρωτοβουλία Αμυντικής Τεχνολογίας και Εμπορίου ή DTTI. Σύμφωνα με το DTTI του 2012, η Ινδία και οι ΗΠΑ δημιούργησαν κοινές ομάδες εργασίας (JWG) για συνεργασία σε αεροσκάφη και τεχνολογία κινητήρων αεριωθουμένων, και τα τέσσερα έργα που είχαν ξεκινήσει έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Η κίνηση έρχεται μέρες μετά την επίσκεψη του πρώην υπουργού Επικρατείας των ΗΠΑ και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Henry Kissinger στην Ινδία.

Ινδία και ΗΠΑ αναστέλλουν επίσημα τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας

Η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναστείλει τη συνεργασία στην τεχνολογία κινητήρων αεριωθούμενων αεροσκαφών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την τεχνολογία και το εμπόριο στον τομέα της άμυνας (DTTI), η οποία επιδιώκει να εμβαθύνει τη διμερή συνεργασία και να εντοπίσει ευκαιρίες για την ανταλλαγή τεχνολογιών άμυνας υψηλού επιπέδου.
Οι έλεγχοι των εξαγωγών των ΗΠΑ είναι ένας από τους λόγους για την άρση της συνεργασίας στην τεχνολογία κινητήρων αεροπλάνων.
«Το αρχικό πρόγραμμα (τεχνολογία κινητήρων τζετ) που διαθέτουμε αναστέλλεται αυτή τη στιγμή, αλλά μιλάμε για άλλες πιθανές ομάδες εργασίας κινητήρων.
Δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε ποιες εξαγωγικές τεχνολογίες θα ήταν χρήσιμες για την Ινδία και ότι αντιμετωπίσαμε μια πρόκληση όσον αφορά τους ελέγχους των εξαγωγών των ΗΠΑ», δήλωσε η Ellen Lord, η αμερικανική υφυπουργός άμυνας.
Ο αντιπρόεδρος του Air Manmohan Bahadur (Retd), γενικός διευθυντής του Κέντρου Μελετών Αεροδυναμικής, δήλωσε πως «θα ήταν υπερβολικά αισιόδοξο να περιμένουμε από τους Αμερικανούς να μας δώσουν προηγμένη τεχνολογία κινητήρων - κανένα μέρος με τέτοια στρατηγική τεχνογνωσία.
Πρέπει να ακολουθήσουμε ρεαλιστικές τεχνολογίες που μας λείπουν - και υπάρχουν πολλές τέτοιες τεχνολογίες τις οποίες μπορούν να δώσουν οι ΗΠΑ».
Στο επίκεντρο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ινδο-ΗΠΑ, είναι η λεγόμενη πρωτοβουλία για την αμυντική τεχνολογία και το εμπόριο.
Το DTTI εγκαινιάστηκε το 2012 με τον γραμματέα Leon Panetta να διορίσει τον τότε αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Ashton Carter να ηγηθεί της φιλόδοξης πρωτοβουλίας «να ακολουθήσει τέσσερα έργα DTTI για την πιθανή συν-ανάπτυξη ή / και συμπαραγωγή, τεχνολογία κινητήρων τζετ.
Επίσης, ξεκίνησαν επτά κοινές ομάδες εργασίας με τις ετήσιες συναντήσεις να πραγματοποιούνται εναλλακτικά στις δύο χώρες
Κατά την τελευταία συνεδρίασή του τον Ιούλιο (2018), η ομάδα εργασίας των κινητήρων των αεριωθούμενων αεροσκαφών της DTTI έκλεισε λόγω έλλειψης προόδου. Επέλεξαν να το ονομάσουν «στρατηγική παύση».
Προφανώς, η απόκλιση ανάμεσα σε αυτό που θέλησε η Ινδία και σε αυτό που οι ΗΠΑ και η General Electric ήταν πρόθυμες να προσφέρουν ήταν πολύ μεγάλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης