Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Εάν χρειαστεί, θα επεκτείνουμε τη ζώνη ασφαλείας στη Βόρεια Συρία - Όσοι μας επτίθενται θα υποστούν αντίποινα

tags :
Erdogan: Εάν χρειαστεί, θα επεκτείνουμε τη ζώνη ασφαλείας στη Βόρεια Συρία - Όσοι μας επτίθενται θα υποστούν αντίποινα
Ο Erdogan αναφέρθηκε και στο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, λέγοντας πως αυτό δεν έχει καμία αξία
Την πρόθεση της Άγκυρας να επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας στη Βόρεια Συρία εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan.
«Η Τουρκία ενδέχεται να επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας εάν χρειαστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Erdogan και προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε επίθεση κατά της Τουρκίας που προέρχεται εκτός της ζώνης ασφαλείας θα έχει και αντίποινα».
Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι η τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» έχει καθαρίσει 558 οικισμούς σε περιοχή 4.200 τ.μ. εξουδετερώνοντας περισσότερους από 900 τρομοκράτες.
«Το φίδι της τρομοκρατίας που ταΐζεις σήμερα με τα χέρια σου, τελικά θα γυρίσει και θα σε δαγκώσει» είπε ο Erdogan αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές χώρες που στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Εν τω μεταξύ, ο Erdogan αναφέρθηκε και στο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, λέγοντας πως αυτό δεν έχει καμία αξία, ότι η Αγκυρα δεν το αναγνωρίζει και ότι η τουρκική Βουλή δεν θα αφήσει το θέμα αναπάντητο.
Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για τις κοινές περιπολίες με τη Ρωσία στα σύνορα με τη Συρία, οι οποίες, όπως είπε, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή (1/11/2019).
Συμπλήρωσε δε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Αγκυρα η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τα σύνορα, όπως συμφωνήθηκε με τη Μόσχα, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης