Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Assad: Δεν έχουμε επαρκείς αποδείξεις από τους Αμερικάνους πως ο Baghdadi είναι νεκρός

tags :
Assad: Δεν έχουμε επαρκείς αποδείξεις από τους Αμερικάνους πως ο Baghdadi είναι νεκρός
Ο Σύριος πρόεδρος Assad έβαλε τονίζοντας πως δεν είχε καμία επαφή ή ενημέρωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με την εξόντωση του Abū Bakr al-Baghdadi
Ο Σύριος πρόεδρος Assad έβαλε «φωτιές» το βράδυ της Πέμπτης (31/10), λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από πλευράς ISIS για τον νέο του επικεφαλής, τονίζοντας πως δεν είχε καμία επαφή ή ενημέρωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με την εξόντωση του Abū Bakr al-Baghdadi .
Επιπλέον, πρόσθεσε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι νεκρός, πριν του παρουσιαστούν οι απαρταίτητες αποδείξεις.
Με δηλώσεις του στη συριακή τηλεόραση, ο Assad υποστήριξε πως «δεν είχαμε καμία επίσημη επαφή με τους Αμερικανούς σχετικά με την εξόντωση του Abū Bakr al-Baghdadi .
Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε αν αυτή η επιχείρηση συνέβη πραγματικά ή όχι».
Ο Σύριος πρόεδρος, μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα πειστικές αποδείξεις πως ο Abū Bakr al-Baghdadi  είναι, τελικά, νεκρός. Ακόμη, υπογράμμισε, πως ο θάνατος του ηγέτη κι άλλων στρατιωτικών τoυ ISIS (αν τελικά ισχύει) δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα, από τη στιγμή που η ιδεολογία της τρομοκρατίας παραμένει ζωντανή.
«Το μνημόνιο του Σότσι μπλόκαρε τη δυνατότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να παρέμβουν στην Τουρκία» ανέφερε ο Assad, επισημαίνοντας πως το καθεστώς του, μαζί με τη Ρωσία, εγγυώνται την ελευθερία έκφρασης και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης