Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράν: «Θάνατος στην Αμερική» φωνάζουν οι διαδηλωτές

Ιράν: «Θάνατος στην Αμερική» φωνάζουν οι διαδηλωτές
Οι Ιρανοί γιορτάζουν την επέτειο της κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη
Το Ιράν γιορτάζει σήμερα (4/11) την 40η επέτειο της κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, με διαδηλώσεις εναντίον των ΗΠΑ να πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο κτίριο όπου βρισκόταν η αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο της «Κρίσης των ομήρων».
Ήταν 4 Νοεμβρίου 1979, όταν Αμερικανοί κρατήθηκαν όμηροι στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη από μια ομάδα ισλαμιστών φοιτητών. Η κρίση διήρκεσε από τις 4 Νοεμβρίου 1979 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 1981.
Άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατούσαν πανό στα αγγλικά και τα περσικά τα οποία έγραφαν: «Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ, νίκη για το Ισλάμ» και άλλα υποτιμητικά προς τον Αμερικανό πρόεδρο Trump.
Άλλοι κρατούσαν κίτρινες σημαίες στις οποίες είχαν γράψει «Κάτω η Αμερική», αλλά και πανό που αναφέρονταν στη χθεσινή ομιλία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Khamenei για την ανάγκη να εμποδιστούν οι ΗΠΑ να «πατήσουν το πόδι τους» στο Ιράν.
Εξάλλου, ο Khamenei απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο διαλόγου με τις ΗΠΑ.
«Η σταθερή αντίθεση στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία που διαθέτει το Ιράν για να τις αποτρέψει να εισέλθουν στην αγαπημένη μας χώρα», δήλωσε ο Ιρανός ηγέτης στην ομιλία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης