Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η νέα αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Νίγηρα είναι έτοιμη για χρήση

tags :
Η νέα αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Νίγηρα είναι έτοιμη για χρήση
H αμερικανική αφρικανική διοίκηση (AFRICOM) ανακοίνωσε ότι η αεροπορική βάση Agadez στο Νίγηρα, είναι πλέον λειτουργική και από τη συγκειμένη βάση  θα επιχειρούν τόσο drones παρακολούθησης αλλά και θα εξαπολύονται και επιθέσεις κατά επιλεγμένων στόχων με οπλισμένα drones
H αμερικανική αφρικανική διοίκηση (AFRICOM) ανακοίνωσε ότι η αεροπορική βάση Agadez στο Νίγηρα, είναι πλέον λειτουργική και από τη συγκειμένη βάση  θα επιχειρούν τόσο drones παρακολούθησης αλλά και θα εξαπολύονται και επιθέσεις κατά επιλεγμένων στόχων με οπλισμένα drones.
Ήδη αμερικανικές δυνάμεις σταθμεύουν στη Νιαμέι, την πρωτεύουσα του Νίγηρα, και θα μεταφερθούν σταδιακά στην Αγκαντέζ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της AFRICOM.
Η νέα βάση εντάσσεται στις κινήσεις των ΗΠΑ να ενισχύσουν την στρατιωτική συνεργασία τους με κράτη της περιοχής του Σάχελ, άνυδρης ζώνης που εκτείνεται από τη Σενεγάλη ως το Σουδάν.
Στα σύνορα του Νίγηρα με το Μάλι είναι επιτακτική η στρατιωτική παρουσία λόγω της ισχυρής δράσης μελών της Boko Haram, τα οποία είτε εκδιώχθηκαν είτε μεταφέρθηκαν από τη Νιγηρία στα σύνορα και στο εσωτερικό του Νίγηρα.
Η βάση αυτή στο Agadez, λοιπόν, θα είναι το στρατηγείο των ΗΠΑ για προγράμματα παρακολουθήσεων και επεμβάσεων με τη χρήση drones σε χώρες όπως ο Νίγηρας, το Mali, η Λιβύη και άλλες χώρες της αφρικανικής ηπείρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης