Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο γαλλικός στρατός διαψεύδει ότι τα ελικόπτερά του που συγκρούστηκαν στο Μαλί είχαν δεχθεί πυρά, όπως υποστηρίζει το ISIS

tags :
Ο γαλλικός στρατός διαψεύδει ότι τα ελικόπτερά του που συγκρούστηκαν στο Μαλί είχαν δεχθεί πυρά, όπως υποστηρίζει το ISIS
Ο γαλλικός στρατός διαψεύδει ότι τα ελικόπτερά του που συγκρούστηκαν στο Μαλί είχαν δεχθεί προηγουμένως πυρά, όπως υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος
Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι μαχητές του προκάλεσαν την σύγκρουση μεταξύ των δύο γαλλικών στρατιωτικών ελικοπτέρων, καθώς το ένα από αυτά υποχώρησε αφού δέχθηκε πυρά από μαχητές του και συγκρούστηκε με το άλλο, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του.
"Δεν ερίφθησαν πυρά από τζιχαντιστές στα ελικόπτερά μας", δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Φρανσουά Λεκουάντρ στον γαλλικό ραδιοσταθμό RFI. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι τα ελικόπτερα συνετρίβησαν αφού συγκρούστηκαν κατά λάθος στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο Λεκουάντρ σημείωσε επίσης ότι η Γαλλία δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Μάλι, αν και χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από τους συμμάχους της.
Η Γαλλία, η πρώην αποικιακή δύναμη στην περιοχή, επενέβη στο Μάλι το 2013 για να εκδιώξει μαχητές που είχαν καταλάβει τον βορρά της χώρας. Το Παρίσι διατηρεί εκεί τη δύναμη Μπαρχάν η οποία αριθμεί 4.500 στρατιωτικούς για να αντιμετωπίζει μαχητές στην ευρύτερη περιοχή.
Χθες, Πέμπτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η Γαλλία ενεργεί για λογαριασμό όλων στο Σάχελ και άσκησε πιέσεις στους συμμάχους της χώρας του να κάνουν περισσότερα.
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε επίσης την κυβέρνησή του να εξετάσει ενδελεχώς το θέμα των επιχειρήσεων της Γαλλίας στην περιοχή και είπε ότι "όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές".
Ωστόσο Γάλλοι αξιωματούχοι απέκλεισαν μια απόσυρση της δύναμης αυτής των 4.500 στρατιωτικών από την περιοχή λόγω του φόβου ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγαλύτερο χάος στην περιοχή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης