Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η γεωπολιτική αλλάζει ραγδαία - Ζούμε την εποχή εντατικοποίησης του χάους και των νέων όπλων σύγκρουσης

tags :
Η γεωπολιτική αλλάζει ραγδαία - Ζούμε την εποχή εντατικοποίησης του χάους και των νέων όπλων σύγκρουσης
Καλώς ήρθατε στην εποχή εντατικοποίησης του χάους και των νέων όπλων σύγκρουσης
Η γεωπολιτική έχει αλλάξει από έναν αργό και σχετικά προβλέψιμο αγώνα σκακιού σε μια ταχέως εξελισσόμενη σκακιέρα 3-D,  στην οποίο οι κανόνες συνεχίζουν να αλλάζουν με απρόβλεπτους τρόπους.
Μείωση του βιοτικού επιπέδου στον ανεπτυγμένο κόσμο, μείωση της ανάπτυξης για τον ανεπτυγμένο κόσμο και γεωπολιτικές διαμάχες για τον έλεγχο των πόρων, δημιουργούν ένα εξαιρετικά εύφλεκτο μείγμα που περιμένει μια σπίθα.
Ο κόσμος εισέρχεται σε μια εποχή εντεινόμενου χάους και της ταχείας προώθησης νέων όπλων, καθώς οι κυβερνώντες ελίτ προσπαθούν να εξαλείψουν τις διαφωνίες και οι παγκόσμιες δυνάμεις επιδιώκουν την υπεροχή με κάθε μέσο που είναι διαθέσιμο.
Στο βίντεο  «The New Weapons of Conflict (28:30)» το οποίο ερευνά τους παράγοντες που οδηγούν στο αυξανόμενο παγκόσμιο χάος και μια μόνιμη κατάσταση εντατικοποίησης των συγκρούσεων σε εσωτερικές και παγκόσμιες υποθέσεις.
Οι εγχώριες συγκρούσεις ξεσπούν και εντείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η πολιτική πόλωση και ο λαϊκισμός που οφείλονται στην άνοδο της ανισότητας του πλούτου/εισοδήματος, στην αποσύνθεση του κοινωνικού συμβολαίου και στη διάβρωση του βιοτικού επιπέδου καθώς και στην κοινωνική διάσπαση και διαταραχή.
Οι γεωπολιτικές συγκρούσεις επεκτείνονται τώρα σε ένα τεράστιο φάσμα από τους ατέλειωτους πολέμους σε αμφισβητούμενες περιοχές έως την εμπλοκή στον κυβερνοχώρο στις εσωτερικές υποθέσεις ενός άλλου έθνους, στον κυβερνο-πόλεμο μέσω της κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας και στοχεύοντας σε βασικές ψηφιακές υποδομές, οικονομικές κυρώσεις και νομισματικούς πολέμους . μια σειρά από καταστροφικές στρατιωτικές τεχνολογίες, τις αντιπυραυλικές τεχνολογίες και τα διαστημικά όπλα.
Η σχετική σταθερότητα του Ψυχρού Πολέμου έδωσε τη θέση της σε έναν πολυπολικό κόσμο στον οποίο τα έθνη ανταγωνίζονται με πλήθος άλλων εθνών, συμπεριλαμβανομένων των πρώην συμμάχων και οικονομικών/εμπορικών αντιπάλων.
Η γεωπολιτική έχει μετακινηθεί από έναν αργά κινούμενο, σχετικά προβλέψιμο αγώνα σκακιού στο ταχέως εξελισσόμενο σκάκι 3-D στο οποίο οι κανόνες συνεχίζουν να αλλάζουν με απρόβλεπτες μεθόδους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης