Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος (υπ.Εθνικής Άμυνας): Η Τουρκία έχει σχέδιο για χτυπήματα στις θρησκευτικές εορτές – Σε εγρήγορση ο στρατός

tags :
Παναγιωτόπουλος (υπ.Εθνικής Άμυνας): Η Τουρκία έχει σχέδιο για χτυπήματα στις θρησκευτικές εορτές – Σε εγρήγορση ο στρατός
Θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας κατά μήκος των συνόρων υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
(upd) Τη θέση ότι η Τουρκία φέρεται να έχει σχέδιο για «χτυπήματα» στις θρησκευτικές εορτές διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στα σενάρια που θέλουν την Τουρκία να προωθεί μετανάστες που είναι και φορείς του κορωνοϊού στα ελληνικά νησιά.
«Είναι γεγονός ότι μετά την επιτυχή αντίδραση όσων έγιναν στον Έβρο, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, εξετάζουμε και σενάρια άλλα, απόπειρας εισροής μεταναστών από τα νησιά.
Φαίνεται πως υπάρχει τακτική της Άγκυρας για «χτυπήματα» σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές.
Παραμένουν σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Σε αυτήν την βάση, εξετάζουμε και άλλα σενάρια, παράνομης εισόδου στην Ελλάδα, διότι όταν προσπαθείς να «μπουκάρεις» σε μια χώρα, όπως έγινε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μόνο νόμιμο δεν είναι.
Εμείς έχουμε πληροφορίες, είναι συγκεκριμένες, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που όλοι βλέπουμε και ακούμε, μελετάμε κι άλλα στοιχεία» υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και λόγω του κορωνοϊού».
Σε ότι αφορά τον τρόπο αντίδρασης της Ελλάδας, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας κατά μήκος των συνόρων».
«Στον Έβρο ενισχύεται ο φράχτης όπου υπάρχει και δημιουργείται σε σημεία που δεν υπάρχει.
Στην θάλασσα, που είναι πιο δύσκολη η προσπάθεια από ότι στην ξηρά, εκεί είμαστε μαζί με το Λιμενικό.
Οι οδηγίες που εμείς δίνουμε είναι για αποτροπή» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος.
Ερωτηθείς για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού σε μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ.Παναγιωτόπουλος, αφού τόνισε ότι «δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν», σημείωσε ότι ήδη από τις 11 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα για την αποφυγή των συναθροίσεων και τον εφοδιασμό των μονάδων με μέσα προστασίας.
«Στην πορεία αναθεωρούσαμε όλα αυτά τα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζουμε την υγεία όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι τα πήγαμε αρκετά καλά, είχαμε στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων 30 κρούσματα, εκ των οποίων τα 3 ήταν σοβαρά, είχαμε και 1 θάνατο δυστυχώς, ενός στελέχους που είχε και άλλα προβλήματα υγείας» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Πλακιωτάκης (υπ.Ναυτιλίας): Δεν έχουν χαλαρώσει ούτε λεπτό οι έλεγχοι στα θαλάσσια σύνορα

Για αυτξημένη επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων για την αποτροπή άφιξης μεταναστών από την Τουρκία, με φόντο τις πληροφορίες ότι η Άγκυρα επιχειρεί να προωθήσει άτομα με κορωνοϊό στη χώρα μας, έκανε λόγο και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας πως οι έλεγχοι στα θαλάσσια σύνορα δεν έχουν χαλαρώσει ούτε λεπτό.
«Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι με κορωνοϊό ή χωρίς κορωνοϊό, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους στον μέγιστο βαθμό», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ.Πλακιωτάκης, ο οποίος είπε πως η κυβέρνηση μελετά όλες αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση «δεν χαλαρώνουμε ούτε λεπτό».
«Από τη στιγμή που το ΚΥΣΕΑ έλαβε την απόφαση για αυξημένη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, οι έλεγχοι δεν έχουν χαλαρώσει ούτε λεπτό και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες, τα επιχειρησιακά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό.
Οι ελληνικές αρχές έχουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να περιορίσουν τις ροές από την Τουρκία» είπε ο κ.Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι «αυτό που μας έχει προβληματίσει, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση της Τζια, είναι ότι προσπαθούν χρησιμοποιώντας παλιά δεξαμενόπλοια να μεταφέρουν μετανάστες στην πατρίδα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης