Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διακόπουλος (σύμβουλος πρωθυπουργού για την Εθνική Ασφάλεια): Η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Διακόπουλος (σύμβουλος πρωθυπουργού για την Εθνική Ασφάλεια): Η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση αν και οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία θα αυξηθούν, δεν αναμένεται επανάληψη της υπόθεσης του Έβρου
Το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία απορρίπτει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος, ενώ επισημαίνει ότι η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Διακόπουλος είπε με σαφήνεια πως δεν θα χρειαστεί να φτάσει η Ελλάδα σε θερμό επεισόδιο και τόνισε πως η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, και αυτό η Αθήνα δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτεί.
Δεν πρόκειται, είπε ο κ. Διακόπουλος για αμφισβήτηση των δικαιωμάτων μας αλλά για παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Μια πολιτική εθνικής ασφάλειας δεν έχει να κάνει με τη χρήση στρατιωτικής βίας, γιατί ο πόλεμος είναι η πλήρης χρεωκοπία της πολιτικής, εξήγησε.  
«Δεν πιστεύω πως δεν υπάρχει στρατηγική.
Και αυτό αποδεικνύει η συμφωνία με την Ιταλία που δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας εκτιμά πως η υπόθεση του Έβρου έχει τελειώσει γιατί -όπως είπε- δεν νομίζει να ξαναγίνει  μια οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη προσπάθεια, ένας νέος υβριδικός πόλεμος στον Έβρο από την πλευρά της Τουρκίας.
«Θα ξαναδούμε έντονη προσφυγική ροή αλλά επανάληψη του ίδιου σεναρίου δεν θα έχουμε» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης