Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Κίνα - Νεκροί 20 Ινδοί στρατιώτες σε συγκρούσεις με τον κινεζικό στρατό

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Κίνα - Νεκροί 20 Ινδοί στρατιώτες σε συγκρούσεις με τον κινεζικό στρατό
Ιμαλάια: Νεκροί 20 Ινδοί στρατιώτες σε σύγκρουση με κινεζικές δυνάμεις
(Upd) Είκοσι είναι οι Ινδοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν με κινεζικά στρατεύματα σε διαφιλονικούμενη συνοριακή περιοχή, ανέφερε σε νεότερη ανακοίνωσή του ο ινδικός στρατός.
Νωρίτερα σήμερα 16/6 ο στρατός είχε ανακοινώσει πως τρεις Ινδοί -ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες- σκοτώθηκαν σε μια βίαιη αντιπαράθεση με κινεζικά στρατεύματα στις πρώτες απώλειες έπειτα από 53 χρόνια ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις και γειτονικές χώρες.
Στην τελευταία τους ανακοίνωση, οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις τόνισαν πως 17 βαριά τραυματισμένοι Ινδοί στρατιώτες υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας κατηγόρησε τα ινδικά στρατεύματα ότι «διέσχισαν παράνομα τα σύνορα δύο φορές και πραγματοποίησαν προκλητικές επιθέσεις εναντίον Κινέζων στρατιωτών, με αποτέλεσμα σοβαρές συγκρούσεις».
Οι δύο χώρες έχουν εγκλωβιστεί σε ένα αδιέξοδο δεκαετιών λόγω των ανταγωνιστικών τους ισχυρισμών για μεγάλα, ακατοίκητα τμήματα της οροσειράς.
Οι δύο χώρες ενεπλάκησαν σε πόλεμο στην στην περιοχή το 1962.
Έκτοτε, οι εντάσεις έχουν εξελιχθεί σε ένοπλες συγκρούσεις αρκετές φορές, όπως συνέβη το 2013 και τέσσερα χρόνια αργότερα.
Image
Πρώτη ενημέρωση 2020-06-16 17:32:56
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης