Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Διχογνωμία στις μυστικές υπηρεσίες, περί χρηματοδότησης Ταλιμπάν από τη Ρωσία

tags :
ΗΠΑ: Διχογνωμία στις μυστικές υπηρεσίες, περί χρηματοδότησης Ταλιμπάν από τη Ρωσία
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν έχουν καταλήξει σε ομόφωνη γνώμη σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση από τη Μόσχα ισλαμιστών μαχητών, για να σκοτώνουν Αμερικανούς στο Αφγανιστάν
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν καταλήξει σε μια ομόφωνη γνώμη σε ό,τι αφορά την πιθανή καταβολή χρημάτων από τη Ρωσία σε αντάρτες με σκοπό να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
«Δεν υπάρχει ομοφωνία για αυτούς τους ισχυρισμούς στους κόλπους της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών», είπε η Kelly Mcenany, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επαναλαμβάνοντας ότι ο πρόεδρος Donald Trump δεν ενημερώθηκε για το θέμα.
Η εκπρόσωπος είπε ότι μια ομάδα αιρετών από τα δύο κόμματα προσκλήθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο για να ενημερωθεί για την υπόθεση.
Δεν διευκρίνισε όμως ποιοι είναι οι Δημοκρατικοί που θα παραστούν σε αυτήν την ενημέρωση.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi και ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer, δεν προσκλήθηκαν, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι συνεργάτες τους.
Η Pelosi και ο Schumer έχουν ζητήσει από τη διευθύντρια της CIA Geena Haspel και τον διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) John Radcliff να ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν όλα τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας για την υπόθεση αυτήν.
Πρώτα η εφημερίδα New York Times και κατόπιν η Washington Post και η Wall Street Journal έγραψαν το Σαββατοκύριακο ότι Ρώσοι πράκτορες μοίραζαν χρήματα σε μαχητές «προσκείμενους στους Ταλιμπάν» για να σκοτώσουν Αμερικανούς ή Νατοϊκούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες, οι οποίες βασίστηκαν σε ανώνυμες πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, τα στοιχεία αυτά προωθήθηκαν στον Trump και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου συζήτησε το θέμα στα τέλη Μαρτίου, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση.
Τόσο η Ρωσία όσο και οι Ταλιμπάν διέψευσαν τις πληροφορίες.
Την Κυριακή ο Trump διέψευσε επίσης ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση και κατόπιν εξήγησε ότι οι μυστικές υπηρεσίες δεν θεώρησαν αξιόπιστη την πληροφορία αυτήν.
 
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης