Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μacron: Θέλουμε μια πιο αλληλέγγυα και κυρίαρχη Ευρώπη, συμφωνούμε με τη Γερμανία για την Ανατολική Μεσόγειο

tags :
Μacron: Θέλουμε μια πιο αλληλέγγυα και κυρίαρχη Ευρώπη, συμφωνούμε με τη Γερμανία για την Ανατολική Μεσόγειο
Με ένα μήνυμα μέσω Facebook στα γερμανικά αποχαιρέτησε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel
Με ένα μήνυμα μέσω Facebook στα γερμανικά αποχαιρέτησε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, η οποία τον επισκέφθηκε στο Μέγαρο Fort de Brégançon, επισημαίνοντας πως και οι δύο θέλουν μια πιο αλληλέγγυα και κυρίαρχη Ευρώπη.
Μάλιστα, όπως έγραψε σχετικά υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, την κατάσταση στη Λευκορωσία και τις συγκρούσεις στο Μάλι και τη Λιβύη.
Φυσικά, είπε «πρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο».
«Σε ευχαριστώ αγαπημένη μου Άντζελα για αυτή την επίσκεψη» κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ολόκληρο το μήνυμα Macron

«Σχεδόν ακριβώς πριν από 35 χρόνια, ο Πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν καλωσόρισε τον Γερμανό Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ στο Fort de Brégançon. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που καλωσόρισα χθες τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Η επίσκεψη αυτή αντικατοπτρίζει τον έκτακτο βαθμό συμφωνίας και την κοινή δέσμευση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Αυτή είναι η δύναμή μας!
Μαζί με τη Γερμανία, μοιραζόμαστε σταθερές πεποιθήσεις που βρίσκονται στην καρδιά των καθηκόντων που έχουμε αναλάβει.
Θέλουμε μια πιο αλληλέγγυα και κυρίαρχη Ευρώπη, είτε στους τομείς του κλίματος είτε του ψηφιακού, είτε της διατροφής, είτε της υγείας, είτε της βιομηχανίας είτε της ασφάλειας. Θέλουμε μια Ευρώπη που να παίρνει τη θέση της μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, μια Ευρώπη που να αντιπροσωπεύει την ατζέντα της, αλλά ταυτόχρονα να σέβεται τη διεθνή ισορροπία και την πολυμερή.
Βιώνουμε μια εποχή όπου αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο. Στο πλαίσιο των συζητήσεων μας, μπορέσαμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη στρατηγική μας με τη βούληση να ξεκινήσουμε μεγάλα γαλλο-γερμανικά σχέδια και κοινές πρωτοβουλίες.
Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η σύγκρουση στη Λιβύη, τη Λευκορωσία, το Μάλι: συμφωνούμε επίσης με αυτά τα ζητήματα, τα οποία παρακολουθούμε με προσοχή.
Σε ευχαριστώ αγαπημένη μου Άντζελα για αυτή την επίσκεψη».
Image

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης