Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παρέμβαση Βερολίνου για νέα NAVTEX Τουρκίας: Λάθος σημάδι - Σε Αθήνα, Άγκυρα αύριο 25/8 ο Maas

Παρέμβαση Βερολίνου για νέα NAVTEX Τουρκίας: Λάθος σημάδι - Σε Αθήνα, Άγκυρα αύριο 25/8 ο Maas
Λυπούμαστε για την επέκταση των δραστηριοτήτων των τουρκικών ερευνητικών πλοίων λέει το γερμανικό ΥΠΕΞ
Την αντίδραση του Βερολίνου προκάλεσε η απόφαση της Τουρκίας να παρατείνει έως τις 27 Αυγούστου τη συνέχιση των εργασιών του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε λόγο για λάθος σημάδι από την πλευρά της Άγκυρας, υποστηρίζοντας πως η Γερμανία εκφράζει τη λύπη της για την επέκταση των δραστηριοτήτων του τουρκικού ερευνητικού πλοίου.
«Η Γερμανία εξακολουθεί να θεωρεί αναγκαία την έναρξη απευθείας διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και βήματα αποκλιμάκωσης και από τις δυο πλευρές» είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας σχετικά με την τουρκική NAVTEX πως είναι «ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση, αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι βήματα αποκλιμάκωσης».
Παράλληλα ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, υποστήριξε πως ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Heiko Maas θα έχει αύριο Τρίτη 25/8 επαφές με τον Έλληνα ομόλογο του Ν. Δένδια στην Αθήνα και με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu στην Άγκυρα σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Σημειώνεται πως στην παράνομη τουρκική NAVTEX, η Ελλάδα απάντησε σήμερα με αντί- NAVTEX δεσμεύοντας περιοχή για αεροναυτικές ασκήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης