Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία ισχυροποιείται γρήγορα και επικίνδυνα – Πως τα drones κέρδισαν στον Καύκασο και τα 5 ερευνητικά πλοία στην Μεσόγειο

Η Τουρκία ισχυροποιείται γρήγορα και επικίνδυνα – Πως τα drones κέρδισαν στον Καύκασο και τα 5 ερευνητικά πλοία στην Μεσόγειο
Τα drones UAV βάζουν την Τουρκία στο παιχνίδι του Καυκάσου και τα 5 ερευνητικά πλοία στο παιχνίδι των θαλάσσιων δικαιοδοσιών
Η Τουρκία ισχυροποιείται γρήγορα και επικίνδυνα σε όλα τα μέτωπα απόδειξη ότι η στρατηγική Erdogan του τούρκου Προέδρου αποδίδει.
Η Τουρκία είναι ο πρωταγωνιστής της νίκης του Αζερμπαϊτζάν και της ήττας της Αρμενίας στο Nagorno Karabakh και αυτό γιατί αποδείχθηκε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 S / UAV προκάλεσε μεγάλες ζημίες στα τεθωρακισμένα της Αρμενίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι αρμένιοι έχασαν σχεδόν το 42% των εδαφών της ημιαυτόνομης περιοχής του Nagorno Karabakh μέσα σε 45 ημέρες.
Η Τουρκία έχει αλλάξει στρατηγική και από χερσαία δύναμη, θέλει να μετατραπεί σε ναυτική δύναμη, προετοιμάζει αεροπλανοφόρο αλλά το κυριότερο η παρουσία της στην θάλασσα ειδικά, στην Ανατολική Μεσόγειο ισχυροποιήθηκε με τα 5 ερευνητικά σκάφη και πλοία εξόρυξης.

Τα drones UAV βάζουν την Τουρκία στο παιχνίδι του Καυκάσου

Τα drones UAV της Τουρκίας τα οποία παράγονται στην Τουρκία αν και χρησιμοποιούν ορισμένα συστήματα από τον Καναδά αποδείχθηκαν οι καταλύτες της νίκης του Αζερμπαϊτζάν.
Το Forbes αναφέρει ότι το Aζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε πολλά διαφορετικά UAV στις μάχιες.
Το πιο καταστροφικό ήταν το τουρκικό Bayraktar TB2 S / UAV.
Το Bayraktar TB2 αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό στη μάχη.
Ήταν  πρώτη μάχη στην οποία κέρδισαν τα drones.
Την ίδια στιγμή Ρώσοι διεθνολόγοι προειδοποιούν.
Μόλις οι Τούρκοι ξεκινήσουν την επέκταση τους στον Καύκασο, δεν θα σταματήσουν.
Οι σχέσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας θα αλλάξουν. Το Καζακστάν θα μπορούσε να είναι πιο σκληροπυρηνικό απέναντι στη Ρωσία.
Επιπλέον, διάφορες τουρκικές εθνικιστικές οργανώσεις στη Ρωσία ανέλαβαν δράση. Η τουρκική επιρροή θα αυξηθεί.
Αυτό είναι μόνο η αρχή.
Image
Image
Σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας

Οι σχέσεις της Τουρκίας και της Ρωσίας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.
Οι δύο χώρες ακολουθούν πολυεπίπεδη διπλωματία σε άλλες χώρες έχουν κοινή στρατηγική και σε άλλες χώρες συγκρουόμενα συμφέροντα.
Ποια είναι τα δεδομένα.
Οι σχέσεις Putin Ρωσία με Erdogan Τουρκία είναι πολύ καλές και αυτό φάνηκε και από την χρήση του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 το οποίο προκαλεί το αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ.
Στην περίπτωση της Αρμενίας όπου υποστηρίχθηκε άτυπα από την Ρωσία και του Αζερμπαϊτζάν που υποστηρίχθηκε ανοικτά από την Τουρκία… υπήρχε κοινή στρατηγική.
Φάνηκε αυτό από το γεγονός ότι ο Putin ζήτησε στην ομάδα εκεχειρίας που θα διασφαλίσει την ειρήνη στο Nagorno Karabakh να εμπλακεί και η Τουρκία.
Ουσιαστικά ο Putin έμμεσα ακύρωσε την ομάδα Μίνσκ που δημιουργήθηκε πριν 30 χρόνια από Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία για το Nagorno Karabakh και ουσιαστικά αλλάζει την ειρηνευτική δύναμη.
Η εκτίμηση των ρώσων διεθνολόγων ότι η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ρωσίας στον Καύκασο είναι ουτοπική.
Δεν θα υπάρξει κόντρα στον Καύκασο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά στον Καύκασο, στην Συρία Ρωσία και Τουρκία υποστηρίζουν αντίθετα στρατόπεδα.
Η Ρωσία τον Assad τον ηγέτη της Συρίας και η Τουρκία έχει καταλάβει εδάφη της Βόρειας Συρίας γιατί ανησυχεί για πιθανή ισχυροποίηση των Κούρδων που έχουν ισχυρή δύναμη στην περιοχή.
Επίσης αντίθετα συμφέροντα υποστηρίζουν Ρωσία και Τουρκία στην Λιβύη, η μεν Τουρκία την επίσημη κυβέρνηση GNA και οι Ρώσοι τον Haftar μαζί με τους Γάλλους.
Putin and Turkish President Erdoğan Agree on Strategy Against ISIS
Το Ισραήλ ανησυχεί

Ο Eran Lerman Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής και Ασφάλειας της Ιερουσαλήμ (JISS) ανέλυσε σε άρθρο του ότι η στάση της Αιγύπτου πρέπει να θεωρηθεί ως μια από τις σημαντικές ανταμοιβές που λαμβάνει το Ισραήλ λόγω της δέσμευσής του για τις νέες σχέσεις εξουσίας στη Μεσόγειο.
Αυτή εκφράζεται ως ρητή υποστήριξη προς την Ελλάδα και την Αίγυπτο εναντίον της Τουρκίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων και τις ισορροπίες στην Λιβύη.
Η Αίγυπτος και το Ισραήλ ενοχλούνται από τη φιλοδοξία του Erdogan να δημιουργήσει μια νεο-οθωμανική εποχή, η οποία είναι όλο και πιο επικίνδυνη.
Η φιλο-Ισραηλινή στάση του αιγυπτιακού καθεστώτος έρχεται σε αντίθεση με τις επίμονες αντι-Ισραηλινές θέσεις μεταξύ των Αιγυπτίων πολιτών, ιδίως της πνευματικής και πολιτιστικής ελίτ..
Η ναυτική συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη θα μπορούσαν να εμποδίσουν την Αίγυπτο να έχει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές.
Σε αυτήν την περίπτωση, τα συμφέροντα της Αιγύπτου τέμνονται με εκείνα του Ισραήλ και της Κύπρου.
Ως εκ τούτου, η Αίγυπτος πρέπει να συνεργαστεί με το Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα.

Η Τουρκία θέλει να γίνει ναυτική δύναμη – Ισχυρό όπλο τα 5 ερευνητικά σκάφη - Επιβλήθηκε και διεξάγει έρευνες στην ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία

Η Τουρκία έχει επιβληθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Ανατολικό Αιγαίο και αυτό δεν αποτελεί εικασία αλλά διαπίστωση άπαξ και το Oruc Reis το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται 50 ημέρες Νοτίως του Καστελόριζου, Ρόδου και Καρπάθου σε ελληνική θαλάσσια δικαιδοσία, διεξάγει έρευνες ανενόχλητο και όλα αυτά... με την Ελλάδα αποστασιοποιημένη.
Το ίδο συμβαίνει και με το Barbaros το έτερο τουρκικό ερευνητικό σκάφος στην Δυτική - Νοτιοδυτική Κύπρο όπου φέρεται να βρίσκεται κοντά σε ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου.
Η Τουρκία de facto επιβλήθηκε στο Ανατολικό Αιγαίο αυτό αποδεικνύει η παρουσία επί 50 ημέρες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.

-Το πιο σύγχρονο ερευνητικό – σεισμογραφικό σκάφος της Τουρκίας το Oruc Reis συνεχίζει να βρίσκεται σε ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία με την NAVTEX να ολοκληρώνεται στις 14 Νοεμβρίου και ίσως πάρει και νέα παράταση…
Ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές γιατί οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έχουν αποδώσει.
Το σκάφος έρευνας ORUC REIS βρίσκεται επί του παρόντος στο EMED - Αιγαίο Πέλαγος στη θέση 35° 10' 55.74" N, 29° 2' 43.26" E αναφέρεται από το MarineTraffic Terrestrial Automatic Identification System.

 -Το Barbaros Hayreddin Pasha διεξάγει έρευνες Δυτικά της Κύπρου και συνεχίζει να παραβιάζει συστηματικά την κυπριακή θαλάσσια δικαιοδοσία ανενόχλητο.

-Το σκάφος εξόρυξης Fatih βρίσκεται ήδη στην Μαύρη Θάλασσα συμμετέχει στο οικόπεδο 1 του Δούναβη όπου η Τουρκία ανακάλυψε 410 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Οι διαδικασίες εξόρυξης θα διαρκέσουν σχεδόν 2,5 μήνες.
Επίσης το Kanuni το έτερο σκάφος εξόρυξης της Τουρκίας θα συνδράμει στην διαδικασία εξόρυξης η οποία ωστόσο απαιτεί χρόνο και μεγάλη τεχνική υποδομή.

-Το Yavuz συνολικού μήκους 229 μέτρων που επίσης είναι σκάφος εξόρυξης παραμένει στο λιμάνι Tacusu της Τουρκίας για επισκευές και συντήρηση.
Νέα τουρκική Navtex για το Oruc Reis
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης