Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εrdogan: H Τουρκία δεν φοβάται ούτε τις ευρωπαϊκές ούτε τις αμερικανικές κυρώσεις

Εrdogan: H Τουρκία δεν φοβάται ούτε τις ευρωπαϊκές ούτε τις αμερικανικές κυρώσεις
Ο πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ να την υποστηρίξουν
Ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει από τον νατοϊκό της σύμμαχο, τις ΗΠΑ, να την υποστηρίξουν και να μην της επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά και την απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, και προσέθεσε ότι ο ίδιος είναι αναστατωμένος που η Ουάσινγκτον προχώρησε στη διαδικασία επιβολής κυρώσεων.
Ούτε οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτρέψουν την Τουρκία από το να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ που περιλαμβάνει μια διάταξη για τέτοιες κυρώσεις.

«Στο Καραμπάχ είχαμε μια υπέροχη νίκη»

Το Καραμπάχ σήμανε για εμάς μια ένδοξη νίκη, είπε ο Erdogan.
Η σημαία του Αζερμπαϊτζάν κυματίζει περήφανα στους δρόμους του Μπακού, μαζί με την τουρκική, στα αυτοκίνητα και τα μπαλκόνια.
Απελευθερώσαμε το Καραμπάχ, συμπλήρωσε.

Για την τουρκική οικονομία

Τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν άλλο, ούτε θα μειωθούν.
Μειώσαμε τα επιτόκια στους τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονταν με την τουρκική λίρα, στο 5%, αντί για 15%, στους προθεσμιακούς λογαριασμούς.
Παλεύουμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.
Όμως ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε άμεσες ξένες επενδύσεις.
Το εργατικό δυναμικό, η ισχυρή εφοδιαστική αλυσίδα και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον θα προσελκύσει επενδυτές, κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης