Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ertugruloglu (Τουρκοκύπριος πολιτικός): Συζήτηση επί ίσοις όροις αλλιώς οι Ελληνοκύπριοι να μην περιμένουν λύση

tags :
Ertugruloglu (Τουρκοκύπριος πολιτικός): Συζήτηση επί ίσοις όροις αλλιώς οι Ελληνοκύπριοι να μην περιμένουν λύση
Όσο η ανισότητα στη μεταχείριση συνεχίζεται, οι Ελληνοκύπριοι δεν πρέπει ποτέ να αναμένεται να καταλήξουν σε συμφιλίωση δήλωσε ο Tahsin Ertuğruloğlu (Τουρκοκύπριος υπουργός Εξωτερικών)
"Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει την τουρκική πλευρά ως μειονότητα εάν θέλει μια ειρηνική λύση στο νησί της Κύπρου", δήλωσε την Τετάρτη 23/12, ο Tahsin Ertuğruloğlu, ο Τουρκοκύπριος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο Anadolu, ενώ προσέθεσε ότι "οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι μειονότητα στο νησί αλλά ισότιμος εταίρος".
Υπενθυμίζοντας τις αρχές στις οποίες ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία το 1960, είπε ότι ένας από τους εταίρους δεν μπορεί να διεκδικήσει το νησί αποκλείοντας τον άλλο σύντροφο.
Screenshot_7.png
Ο Ertuğruloğlu δήλωσε ότι η νομιμότητα του κράτους εξαρτάται από την προϋπόθεση της συνέχισης της σχέσης.
Πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ συνέχισε να συζητά με την ελληνική πλευρά που έσπασε αυτήν τη σχέση ως νόμιμος κληρονόμος και την αποδέχτηκε ως τον μοναδικό εκπρόσωπο.
Συνέχισε λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την Κύπρο δεν θα καταλήξουν σε λύση αφότου επετράπη στην ελληνική πλευρά να συμμετάσχει ως κράτος μέλος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Δήλωσε ότι η διαδικασία και η διεθνής πολιτική που τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους και επιβραβεύει την ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να τερματιστεί.
Είπε ότι εάν μια διαδικασία διαπραγμάτευσης πρόκειται να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη βάσει της κυριαρχικής ισότητας, θα ήταν ευτυχείς να συμμετάσχουν.
Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν θα δεχόταν μια πολιτική που προτρέπει σε επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που εγκαταλήφθησαν στο Crans Montana.
"Όσο η ανισότητα στη μεταχείριση συνεχίζεται, οι Ελληνοκύπριοι δεν πρέπει ποτέ να αναμένεται να καταλήξουν σε συμφιλίωση", είπε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης