Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Fox News: Η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ασκεί πρόσθετη πίεση στο ΝΑΤΟ και αποσταθεροποιεί τη συμμαχία

Fox News: Η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ασκεί πρόσθετη πίεση στο ΝΑΤΟ και αποσταθεροποιεί τη συμμαχία

Το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο πιέζεται από τις μακροχρόνιες εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών

Σχετικά Άρθρα

Οι μακροχρόνιες εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο εντείνουν την πίεση στο ΝΑΤΟ ακριβώς τη στιγμή που η Ευρωατλαντική στρατιωτική συμμαχία πρέπει να συσπειρωθεί για να αντιμετωπίσει τους πολλαπλούς αποσταθεροποιητικούς παράγοντες που πυροδότησε ο συνεχιζόμενος πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρει το Fox News.
Πριν από μια εβδομάδα, επικαλούμενο πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι ελληνικοί πύραυλοι εδάφους-αέρος είχαν κλειδώσει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εκτελούσαν αναγνωριστική αποστολή στον διεθνή εναέριο χώρο.
Έλληνες αξιωματούχοι απέρριψαν τον ισχυρισμό με δήλωση του υπουργείου Άμυνας λέγοντας ότι πέντε τουρκικά αεροσκάφη εμφανίστηκαν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση για να συνοδεύσουν πτήση αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 μέσω μιας περιοχής που υπόκειται στον ελληνικό έλεγχο πτήσεων, ανέφερε το Fox News.
Το περιστατικό ήταν μόνο το τελευταίο σε μια σειρά ισχυρισμών της Τουρκίας και της ώθησης από την Ελλάδα που ώθησε και τις δύο χώρες να υποβάλουν καταγγελίες στο ΝΑΤΟ.
Ο Endy Zemenides, εκτελεστικός διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας, παρομοίασε τη συμπεριφορά της Τουρκίας με αυτήν της Κίνας, η οποία έχει σαρωτικές αξιώσεις κυριαρχίας στη θάλασσα και τους φυσικούς της πόρους, σε ανταγωνισμό με γειτονικές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν και του Βιετνάμ.
turkish.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης