Λίγα 24ωρα μετά την επιστολή Blinken, o πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο, στον οποίο τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
«Πρέπει να υπάρχει και ένα όριο ως προς τα fake news, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με την άμυνα της χώρας και την εξωτερική της πολιτική» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Δεν υπάρχει ούτε καν πρόθεση να διακινδυνεύσει η κυβέρνηση τη θωράκιση της χώρας και την αμυντική της πολιτική» συμπλήρωσε.
Οι πιέσεις των ΗΠΑ για τους S-300
«Συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για τις αμυντικές δυνατότητες που η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταβιβάσει ή να πουλήσει στην Ουκρανία. Εάν αυτές οι δυνατότητες ενδιαφέρουν την Ουκρανία, και εκκρεμούσας της αξιολόγησης της κατάστασης και της αξίας τους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μπορούμε να διερευνήσουμε ευκαιρίες για πιθανή πρόσθετη Χρηματοδότηση Ξένων Ενόπλων Δυνάμεων ύψους μέχρι 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ελλάδα».
Αυτό αναφέρεται στην επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Antony Blinken, προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πυροδοτώντας τα σενάρια για τους S-300. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ελάχιστα 24ωρα μετά την επιστολή Blinken, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, όπου τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών