Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan στην Ουάσινγκτον

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan στην Ουάσινγκτον
Δεν υπάρχει «βαριά» ατζέντα για το ραντεβού Μητσοτάκη - Erdogan και δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις, όμως μία τέτοια συνάντηση ενδέχεται να κρύβει κάποια έκπληξη
«Κλείδωσε» για την Τετάρτη 10/7 η συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.
Ακόμη ωστόσο δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει «βαριά» ατζέντα για το ραντεβού Μητσοτάκη - Erdogan και δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις, όμως μία τέτοια συνάντηση ενδέχεται να κρύβει κάποια έκπληξη.
Στην ατζέντα της Συνόδου θα βρεθούν η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας και η μεγαλύτερη συνεισφορά από Ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τον Καναδά για την υλοποίηση των προβλεπόμενων στη δέσμευση για τις αμυντικές επενδύσεις, η επιβεβαίωση της στήριξης της Ουκρανίας, καθώς και η συνεργασία του ΝΑΤΟ με εταίρους (Ε.Ε. και IndoPacific 4 - Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα).
Σε ό,τι αφορά τις αμυντικές δυνατότητες και τη δέσμευση για αμυντικές δαπάνες που θα φθάνουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ, η χώρα μας βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα των συμμάχων χωρών που υπερβαίνουν αυτό το ποσοστό. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει καταθέσει από κοινού με τον Πολωνό ομόλογό του πρόταση για μια ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας που θα χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκούς πόρους και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης