Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νίκη της ελληνικής δεξιάς στην Ευρωβουλή: Γεάδης (ΕΛΑΜ) και Φράγκος (Ελληνική Λύση) με σύσσωμο το ECR ζήτησαν λύση ενιαίου κράτους για την Κύπρο

Νίκη της ελληνικής δεξιάς στην Ευρωβουλή: Γεάδης (ΕΛΑΜ) και Φράγκος (Ελληνική Λύση) με σύσσωμο το ECR ζήτησαν λύση ενιαίου κράτους για την Κύπρο

Η συνεννόηση φέρνει τα σωστά αποτελέσματα  

Σχετικά Άρθρα
Στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από την ομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), η οποία αναφέρθηκε στο Κυπριακό ζητώντας κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά και λύση ενιαίου κράτους!
Στην πρωτοβουλία, η οποία ελήφθη από τον Κύπριο Ευρωβουλευτή του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη, συμμετείχε και ο συμπρόεδρος της ομάδας, αλλά και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, Εμμανουήλ Φράγκος.
«Ακούμε τους συναδέλφους να μιλούν για στήριξη στην Ουκρανία, γιατί κανένα κράτος δεν μπορεί να εισβάλλει σε ευρωπαϊκό κράτος.
Ξεχνάμε την Κύπρο και ότι η Τουρκία εισέβαλε σε ευρωπαϊκό κράτος και κατέχει σήμερα ευρωπαϊκά εδάφη», είπε χαρακτηριστικά ο Γεάδης.
Ζήτησε από την ΕΕ «στήριξη και αλληλεγγύη και κυρώσεις στην Τουρκία όπως στην Ουκρανία… για απελευθέρωση και επιστροφή των προσφύγων», αλλά και για το θέμα των αγνοούμενων, για το οποίο η Άγκυρα πρέπει να πιεστεί να «ανοίξει τα χαρτιά της» και να δώσει πληροφορίες.
Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει πιέσεις ώστε να βρεθεί λύση βιώσιμη και λειτουργική στο Κυπριακό.
«Η λύση πρέπει να είναι και δημοκρατική», συμπλήρωσε.

Διαφωνία ECR

Το ECR εξέφρασε τη διαφωνία του με τη λύση που προωθείται, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «παραπέμπει σε καθεστώς απαρτχάιντ» και ζήτησε «δημοκρατική και ευρωπαϊκή λύση, για ένα ενιαίο κράτος, με σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων».
Από την πλευρά του, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος έκανε λόγο για πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» από την ΕΕ, για την οποία είπε ότι «στέλνει χρήματα στην Ουκρανία, ενώ δεν στηρίζει έμπρακτα την Ελλάδα και την Κύπρο και φροντίζει να μας το θυμίζει όταν βλέπει την Τουρκία ως εταίρο και εμπορικό συνομιλητή».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης