Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η κυβέρνηση άνοιξε τρίτο μέτωπο πολέμου με τους Houthis - Χτύπημα του Ισραήλ στην Υεμένη προετοιμάστηκε στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση άνοιξε τρίτο μέτωπο πολέμου με τους Houthis - Χτύπημα του Ισραήλ στην Υεμένη προετοιμάστηκε στην Ελλάδα
Θέατρο τρόμου η Ανατολική Μεσόγειος...
Ένα νέο πολεμικό μέτωπο (το τρίτο στη σειρά μετά την Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας) έχει ανοίξει η Ελλάδα, κάτι που την θέτει εντός του βεληνεκούς ενός δαχτυλιδιού πυρός, το οποίο μέχρι πρότινος αφορούσε την Τουρκία, τον Λίβανο, τη Hamas, τη Ρωσία και, εσχάτως, την Υεμένη.
Το πρώτο βήμα είχε γίνει με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη στρατιωτική επιχείρηση Prosperity Guardian, αντί για την επιλογή της διπλωματικής οδού και της προσέγγισης με το κίνημα Ansarullah, ώστε τα ελληνική πλοία να περνούν ελεύθερα από τον κόλπο του Άντεν, χωρίς να αποτελούν στόχο των Houthis.
Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έφτανε…
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδα Ynetnews, η ισραηλινή επιχείρηση Outstretched Arm εναντίον στόχων των ανταρτών Houthi στην Υεμένη είχε προετοιμαστεί στην Ελλάδα
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το τελευταίο ισραηλινό αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια σε βάση της Πολεμικής Αεροπορίας γύρω στις 8:30 μ.μ. το Σάββατο, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη και επικίνδυνη επιχειρησιακή πτήση 3.400 χιλιομέτρων.
Ο Ισραηλινός Στρατός δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για τους στόχους που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην παραθαλάσσια πόλη Al Hudaydah στη δυτική Υεμένη, ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες πηγές, περίπου 10 στόχοι δέχθηκαν επίθεση στην περιοχή.
Δεκάδες ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν στη συνδυασμένη επίθεση, συμπεριλαμβανομένων F-35 (Adir) και Boeing 707 (Ram) που είναι υπεύθυνα για εναέριο ανεφοδιασμό.
Το κύριο μέλημα του Ισραήλ ήταν η τελευταία πτήση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χαμηλό ύψος.
Παρόμοιο σενάριο ακολουθήθηκε με το αεροσκάφος Ram πριν από ενάμιση μήνα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ελληνικό στρατό.
Η άσκηση διεξήχθη παρά τις μάχες στη Γάζα και τον Λίβανο ώστε να διατηρηθεί η ικανότητα κρούσης μεγάλης εμβέλειας του Ισραηλινού Στρατού, σε περίπτωση χρειαστεί να επιχειρήσει σε αυτό που ονομάζεται “χώρες τρίτου κύκλου”».
Με τις πρώτες βόμβες που έπεσαν στο λιμάνι Al Hudaydah, ισραηλινά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από το έδαφος της Υεμένης σε χαμηλά υψόμετρα.
Μεταξύ των πιλότων που συμμετείχαν ήταν βετεράνοι και έμπειρα άτομα, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων αξιωματικών και εφέδρων, λέει το δημοσίευμα και συμπληρώνει:
«“Η επιτυχία του χτυπήματος εξασφαλίστηκε έπειτα από πολλές ασκήσεις και ήταν ισοδύναμη με χτύπημα στο πιο απομακρυσμένο ανατολικό σημείο του Ιράν. Υλοποιήθηκε με το φως της ημέρας, πιθανώς όχι για τελευταία φορά” είπε αξιωματούχος ασφαλείας του Ισραήλ.
“Ενώπιον των Αμερικανών εταίρων μας, επιμείναμε ώστε ο Ισραηλινός Στρατός να πραγματοποιήσει μόνος του την επιχείρηση”».
Με τέτοιου είδους χτυπήματα το Ισραήλ ελπίζει ότι το καθεστώς των Houthi, που υποστηρίζεται από το Ιράν, θα μειώσει τις επιθέσεις με drone.
Ο IDF, υπό την καθοδήγηση του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ, εντόπισε τους στόχους που δέχθηκαν επίθεση κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου στη Γάζα.
Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έδωσε το πράσινο φως στον Ισραηλινό Στρατό ώστε να προετοιμαστεί για την επιχείρηση το πρωί της Παρασκευής, ώρες μετά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Houthi στο Τελ Αβίβ.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant μίλησε για το ισραηλινό χτύπημα στην Υεμένη, λέγοντας «Η φωτιά στην Υεμένη φαίνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή».
«Οι Houthi μας επιτέθηκαν περισσότερες από 200 φορές και επιτεθήκαμε για πρώτη φορά όταν τραυματίστηκε ένας Ισραηλινός πολίτης.
Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε όπου χρειαστεί», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu μίλησε για την επίθεση του Ισραηλινού Στρατού το Σάββατο, λέγοντας: «Έχω ένα μήνυμα στους εχθρούς του Ισραήλ: Μην μας υποτιμάτε. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σε οποιοδήποτε μέτωπο και με κάθε μέσο. Όποιος μας επιτεθεί θα πληρώσει το τίμημα».
«Το λιμάνι στο οποίο επιτεθήκαμε δεν είναι αθώο, χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς και ως σημείο εισόδου για φονικά όπλα που παρέχονται στους Houthi μέσω του Ιράν», πρόσθεσε.
φσαδσαδφασφδ.JPG
Δαχτυλίδι πυρός…

Με αυτά και με αυτά, η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε τρεις πολέμους εξαντλώντας το διπλωματικό και πολεμικό της κεφάλαιο σε μάχες που δεν θα έπρεπε να είναι δικές της…
Επιπλέον, έχει γίνει στόχος τόσο της Ρωσίας, με την οποία μέχρι πρότινος είχαμε φιλικές σχέσεις, όσο και του άξονα της Αντίστασης (Ιράν, Χαμάς, Λίβανος, Υεμένη).
Δεν έχει μάλιστα περάσει πολύς καιρός από τότε που ο επικεφαλής της Hezbollah Nasralla είχε εξαπολύσει απειλές κατά της Κύπρου και της Ελλάδας για τυχόν βοήθειά τους στο Ισραήλ…
Από κοντά είναι και οι Τούρκοι, που καιροφυλακτούν …
Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή γεωοικονομίας Charles Nenner, η προσοχή όλων πρέπει να στραφεί στις ΗΠΑ, αφού «το Ιράν απειλεί το Ισραήλ με πόλεμο εάν επιτεθεί στον Λίβανο και στην Υεμένη».
Ο Nenner λέει ότι σε αυτό το πλαίσιο όλη η Μεσόγειος Θάλασσα μπορεί να μετατραπεί σε… κόλαση.
Η Hezbollah στον Λίβανο, το Ιράν και η Τουρκία θα είναι βασικοί παίκτες σε έναν κλιμακούμενο πόλεμο με το Ισραήλ.
Στη δεκαετία του 1960 έγινε πόλεμος και η μισή Κύπρος κατέληξε στους Τούρκους. Η ελληνική Κύπρος…
Τώρα η Τουρκία δεν θα δεχτεί ποτέ το Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια της Κύπρου.
Εάν αυτό συμβεί, η Τουρκία θα καταλάβει όλη την Κύπρο, επειδή υποστηρίζει τη Hamas (και τη Hezbollah).
Η Τουρκία θα εισβάλει στην Κύπρο και αυτό θα οδηγήσει σε πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Φυσικά, θα εμπλακεί και το Ιράν. Μεγάλα σκάφη κατευθύνονται προς το Ισραήλ, οπότε η Αμερική πρόκειται να εμπλακεί.
Και η Ρωσία έχει τα δικά της σχέδια. Δεν νομίζω ότι οι Αμερικανοί έχουν ιδέα τι συμβαίνει εκεί και δεν έχουν προετοιμαστεί.
Είναι απασχολημένοι με τις εκλογές, και αυτό θα οδηγήσει σε καταστροφή.
Εάν γίνει πόλεμος, θα εμπλακεί η Τουρκία, θα εμπλακεί η Κύπρος, το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί και η κατάσταση θα σοβαρέψει πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι».
Ο Nenner λέει, «Βρισκόμαστε ήδη στον επόμενο μεγάλο πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης