Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Erdogan επιμένει για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη: Το θέμα είναι στην κορυφή της ατζέντας με τους Έλληνες

Ο Erdogan επιμένει για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη: Το θέμα είναι στην κορυφή της ατζέντας με τους Έλληνες
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι «στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές τα θέματα των συμπατριωτών μας στη δυτική Θράκη είναι στην κορυφή της ατζέντας μας»
Σχετικά Άρθρα
Στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το θέμα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας με την Ελλάδα.
«Στον Σαδίκ οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι των όσων έχει κερδίσει η "τουρκική μειονότητα" στη δυτική Θράκη. Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές τα θέματα των συμπατριωτών μας στη δυτική Θράκη είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Παρακολουθούμε τα θέματα που αφορούν τη θρησκεία, τις λατρευτικές τελετές και την εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την "τουρκική μειονότητα" στη δυτική Θράκη», δήλωσε ο Erdogan.
Συνεχίζοντας για το Κυπριακό είπε ότι «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους τουρκοκύπριους που έχουν πέσει θύματα αδικίας και διακρίσεων για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα από τη δεκαετία του ’60»
Πρόσθεσε δε ότι «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα καμένα χωριά, τα δολοφονημένα παιδιά, τις τραγωδίες των τουρκοκύπριων αδελφών μας. Ένα συνέβαιναν αυτές οι αγριότητες, οι δυτικοί δεν έκαναν τίποτα. Με την «ειρηνευτική επιχείρηση» (σ.σ. έτσι ονοματίζει η Τουρκία την εισβολή στην Κύπρο), η Τουρκία έσπασε τα χέρια όσων επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία των τουρκοκυπρίων».
«Δυστυχώς καμία λύση δεν προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις. Εμείς και οι τουρκοκύπριοι έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και έχουμε διακηρύξει ότι θα είμαστε δεσμεύμενοι στον αγώνα της ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης