Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Καραθάνος (Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών): Βία και νοθεία στις εκλογές - Κρατάμε γερά, η Χειμάρρα δεν είναι «ορφανή»

Καραθάνος (Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών): Βία και νοθεία στις εκλογές - Κρατάμε γερά, η Χειμάρρα δεν είναι «ορφανή»

Δηλώσεις του γνωστού Βορειοηπειρώτη για τις εκλογές στο καθεστώς Rama

Σχετικά Άρθρα
Τις επαναληπτικές εκλογές στη Χειμάρρα, οι οποίες έβγαλαν νίκη του υποψήφιου του σοσιαλιστικού κόμματος του Edi Rama, Βαγγέλη Τάβο, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 58,83% με 4.858 ψήφους, κλήθηκε να σχολιάσει στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Μπάμπης Καραθάνος, Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε τις εκλογές, αλλά έχασε τη Χιμάρα.
Ο Τάβος κέρδισε με τις ψήφους των αλβανικών χωριών
Η νίκη του Τάβου αποδίδεται στη Δημοτική Ενότητα Βρανίστι, όπου κατοικείται αποκλειστικά από Αλβανούς, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη Χιμάρα και το Λούκοβο, όπου εξασφάλισε την πλειοψηφία των ψήφων.
Ως εκλεγμένος δήμαρχος της Χιμάρας, ο Τάβος θα κυβερνήσει τον δήμο με τις ψήφους που έλαβε από τα αλβανοχώρια της περιοχής της Αυλώνας, όπου ο Τάβος, μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του νομάρχη.
Στην Δημοτική Ενότητα Βρανίστι ο Τάβος έλαβε το 90 % των ψήφων, ενώ είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του χωριού Terbaci.
Είναι το χωριό στο οποίο ειπώθηκε η φράση «Ψηφίζουμε όλοι τον Βαγγέλη Τάβο, για να μην μιλάνε Ελληνικά στη Χιμάρα».
Σε αυτό το χωριό λοιπόν ο Βαγγέλης Τάβος πήρε το 98 % των ψήφων.

Τι δήλωσε ο Καραθάνος

Πιο συγκεκριμένα, ο κ . Μπάμπης Καραθάνος, τόνισε χαρακτηριστικά το εξής στην εκπομπή:
«Έδιναν 500 ευρώ στον καθένα για να ψηφίσει τον Βαγγέλη Τάβο.
Και ξέρετε ότι καταδικάστηκε ο κ. Μπελέρης και είναι στη φυλακή γιατί υποτίθεται ότι έδωσε 300 ευρώ σε κάποιον Αλβανό για να τον ψηφίσει, τη στιγμή που αυτός δεν πήγε ούτε καν στο δικαστήριο να καταθέσει αυτή την καταγγελία.
Έγινε λοιπόν, όργιο βίας και νοθείας με την έννοια που σας είπα, όχι νοθεία στα αποτελέσματα, νοθεία και πίεση στους ανθρώπους εκεί πέρα και κυρίως αυτούς που ήταν αλβανικής καταγωγής και ελεγχόμενοι από το σύστημα.
Σας λέω μόνο αυτό.
Ο συγκατηγορούμενος και καταδικασμένος μαζί με τον Μπελέρη, Κοκαβέσης, ο οποίος έχει μαγαζί στη Χειμάρρα, ένα εστιατόριο, του έβαλαν πρόστιμο μια βδομάδα πριν τις εκλογές, 4.000 ευρώ για μία πέργκολα και για ένα επιπλέον τραπέζι 3.000 (…).
Λοιπόν, έγιναν τέτοια πράγματα.
Το καταλαβαίνετε;
Είναι ένα καθεστώς για ένα κράτος το οποίο δεν σέβεται τίποτα.
Έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι κάτι το οποίο θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.
Όμως, το θετικό όλης αυτής της υπόθεσης είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε και τον αντιπρόεδρο της Ομόνοιας και εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας και ευρωβουλευτή πλέον Φρέντι Μπελέρη-πρέπει να τον έχουμε στο Ευρωκοινοβούλιο για να αγωνιστεί για τα δικαιώματα της Χειμάρρας.
Αυτό είναι το μόνο θετικό και θεωρώ ότι αυτό θα λειτουργήσει στο μέλλον, διότι πια η Χειμάρρα δεν είναι ορφανή.
Έχει έναν άνθρωπο δικό της στο Ευρωκοινοβούλιο για να ελέγχει, να κυνηγάει και να χτυπάει την αυθαιρεσία του καθεστώτος Rama.
Θα προχωρήσουμε και θα το δούμε», τόνισε στην εκπομπή ο γνωστός αγωνιστής Βορειοηπειρώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης