Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Κίνα αντιμετωπίζει προβλήματα με τις εξαγωγές όπλων – Μεγάλος ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά

Η Κίνα αντιμετωπίζει προβλήματα με τις εξαγωγές όπλων – Μεγάλος ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά

Η ανάλυση βασίστηκε στις αναφορές των εταιρειών και στη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη των 100 κορυφαίων αμυντικών εταιρειών ανά έσοδα

Σχετικά Άρθρα
Οι κινεζικές αμυντικές εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξαγωγή των όπλων τους λόγω του υψηλού ανταγωνισμού στην παγκόσμια αγορά.
Η ανάλυση βασίστηκε στις αναφορές των εταιρειών και στη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη των 100 κορυφαίων αμυντικών εταιρειών ανά έσοδα.
Μεταξύ των κινεζικών εταιρειών μεταξύ των δέκα πιο κερδοφόρων αμυντικών εταιρειών στον κόσμο είναι η κρατική Aviation Industry Corporation of China (AVIC), η οποία πέρασε στη δεύτερη θέση από την τέταρτη το 2022 και αύξησε τα έσοδά της κατά 15 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο κινεζικός ναυπηγικός κολοσσός China State Shipbuilding Corporation Limited κατέχει επίσης ισχυρή θέση.
Η εταιρεία παράγει μαζικά επιφανειακά και υποβρύχια οχήματα για το κινεζικό ναυτικό και εξάγει.
Το 2023, η εταιρεία αύξησε τα έσοδά της κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια και κατέλαβε την 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
Η τρίτη κινεζική εταιρεία στο top 10 είναι η κρατική NORINCO, η οποία είχε πρόσφατα αυξανόμενες δυσκολίες στην εξαγωγή όπλων, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, συστημάτων πυροβολικού, πυροβόλων όπλων κ.λπ.
Λόγω των κακών πωλήσεων, οι οποίες μειώθηκαν κατά 8%, που αντιστοιχεί σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία έπεσε από την 8η θέση που κατείχε το 2022 στην 9η θέση.
Η κρατική αεροδιαστημική εταιρεία China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) υπέστη επίσης πλήρη αποτυχία πωλήσεων.
Λόγω της αποτυχίας των εξαγωγών, η CASC έπεσε από τη 15η θέση της κατάταξης, την οποία κατείχε το 2022, όταν ανέφερε κέρδη 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην 52η θέση το 2023, κερδίζοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος, μείωση 78%.
Τέτοιες υποτονικές εξαγωγές όπλων από την Κίνα οφείλονται κατά κύριο λόγο στον σοβαρό ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά.
Περισσότερες από 30 χώρες παράγουν τα δικά τους τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, IFV και άλλων στρατιωτικών οχημάτων, και οι περισσότερες από αυτές προσπαθούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε ενδιαφερόμενες χώρες.
Εξαιτίας αυτού, η NORINCO χάνει έδαφος και οι ικανότητες της εταιρείας δεν είναι πάντα αρκετές για την έγκαιρη ανάπτυξη νέων όπλων και τη δημιουργία πιο ελκυστικών συνθηκών από αυτές των ανταγωνιστών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης