Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της Λευκορωσίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται στα σύνορα με την Ουκρανία – Ετοιμότητα και στην άλλη πλευρά

Οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της Λευκορωσίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται στα σύνορα με την Ουκρανία – Ετοιμότητα και στην άλλη πλευρά

Το Υπουργείο Άμυνας και η Επιτροπή Κρατικών Συνόρων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας ξεκίνησαν κοινή εκστρατεία ενημέρωσης κατά της Ουκρανίας στα τέλη Ιουνίου

Η Λευκορωσία συνεχίζει να αναπτύσσει μονάδες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων στα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας.
Η ομάδα παρακολούθησης Belaruski Gayun αναφέρει σχετικά:
Αναφέρεται ότι ο συνολικός αριθμός των μονάδων στα σύνορα συνεχίζει να είναι 400 - 500 άτομα και βρίσκονται στις ίδιες τοποθεσίες με πριν.
Το τάγμα της 103ης χωριστής Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Φρουρών του SOF των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας συνεχίζει να σταθμεύει κοντά στη στρατιωτική αεροπορική βάση Zyabrovka.
Επιπλέον, ένα απόσπασμα της 5ης Ταξιαρχίας των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων παραμένει στο σημείο ανάπτυξής του κοντά στο Mozyr.
Η ομάδα παρακολούθησης Belaruski Gayun σημειώνει ότι τον Ιούλιο, πρόσθετες δυνάμεις των Λευκορωσικών Ενόπλων Δυνάμεων αποσύρθηκαν από τα σύνορα και αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του λεγόμενου «έλεγχου πολεμικής ετοιμότητας».
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Υπουργείο Άμυνας και η Επιτροπή Κρατικών Συνόρων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας ξεκίνησαν κοινή εκστρατεία ενημέρωσης κατά της Ουκρανίας στα τέλη Ιουνίου.
Από τις 21 Ιουνίου 2024, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας διενεργούν ελέγχους ετοιμότητας, οι οποίοι ξεκίνησαν την επόμενη ημέρα αφότου οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες ανακοίνωσαν μια αύξηση στην ουκρανική ομάδα κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας δημοσίευσε καθημερινές εκθέσεις σχετικά με την επιθεώρηση.
Για να δημιουργηθεί η εντύπωση σοβαρών «ελιγμών», ακόμη και οι προετοιμασίες για μια στρατιωτική προέλαση παρουσιάστηκαν ως επιθεώρηση.
Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας δήλωσε ότι το τμήμα Polonez MLRS συμμετείχε σε εργασίες για την κάλυψη των κρατικών συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης