Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πρέσβειρα ΗΠΑ: Για αυτό βρίσκεται στην Κύπρο το αεροπλανοφόρο USS Wasp - Σκληρή επίθεση από την αντιπολίτευση

Πρέσβειρα ΗΠΑ: Για αυτό βρίσκεται στην Κύπρο το αεροπλανοφόρο USS Wasp - Σκληρή επίθεση από την αντιπολίτευση
H κ. Fisher ανέφερε ότι η επίσκεψη του αεροπλανοφόρου πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ συνεχίζουν όλες τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων
Το αεροπλανοφόρο USS Wasp επισκέπτεται την Κύπρο για την υποστήριξη δραστηριοτήτων που είχαν προγραμματιστεί πριν καιρό στα πλαίσια της εταιρικής σχέσης ΗΠΑ και Κύπρου, αναφέρει η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Λευκωσία Julie Fisher.
Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, η κ. Fisher ανέφερε ότι η επίσκεψη του αεροπλανοφόρου πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ συνεχίζουν όλες τις προσπάθειες μαζί με βασικούς συμμάχους για την αποκλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων και την ετοιμότητα για την υποστήριξη των πολιτών σε κρίσιμες καταστάσεις.


Σύγκρουση κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Εντωμεταξύ ξέσπασε κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ ξέσπασε λόγω της παρουσίας αμερικανικών στρατευμάτων στην Κύπρο.
Το ΑΚΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλογιστεί τους κινδύνους για τη χώρα από την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στο νησί» και με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως ολόκληρη η γειτονιά μας απειλείται με μια γενικευμένη ανάφλεξη με ανυπολόγιστες και δραματικές συνέπειες.
«Σε αυτό το σκηνικό», πρόσθεσε το ΑΚΕΛ, «η συνεχιζόμενη συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί μας, εντός κι εκτός βρετανικών βάσεων, εντείνει τους κινδύνους και τις ανησυχίες».
Να μην υιοθετεί αβίαστα εσφαλμένες απόψεις που στοχεύουν να βλάψουν τη χώρα, προτρέπει το ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε γραπτή του απάντηση στο κόμμα.
Η κρισιμότητα των στιγμών, σημειώνει ο κ. Λετυμπιώτης, «επιβάλει σοβαρότητα και νηφαλιότητα».
Ο ωφέλιμος ανθρωπιστικός ρόλος της χώρας μας τυγχάνει αναγνώρισης διεθνώς, προσθέτει.
«Ως Κυπριακή Δημοκρατία παραμένουμε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος και αυτό το αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα», σημειώνει ο Εκπρόσωπος. «Αν αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι η διαφύλαξη και η προστασία της χώρας μας, αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στο ωφέλιμο των δημόσιων μας τοποθετήσεων», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης