Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βοήθεια στην πυρόσβεση προσφέρουν Τουρκία, Κύπρος και Μολδαβία

Βοήθεια στην πυρόσβεση προσφέρουν Τουρκία, Κύπρος και Μολδαβία
Η Κύπρος ετοιμάζει πολυμελή αποστολή η οποία θα αναχωρήσει άμεσα για την Αθήνα προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Hakan Fidan είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν από χθες την βορειοανατολική Αττική.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Fidan πρότεινε, στο πλαίσιο των αρχών της καλής γειτονίας, να προσφέρει η Τουρκία στην Ελλάδα βοήθεια.
Σύμφωνα με πηγές από την Αθήνα, η Άγκυρα θα κινητοποιήσει τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ώστε η Τουρκία να στείλει στη χώρα μας εναέρια μέσα.

Αποστολή από την Κύπρο

Η Κύπρος ετοιμάζει πολυμελή αποστολή η οποία θα αναχωρήσει άμεσα για την Αθήνα προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών ενάντια στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική.
Προηγήθηκε, ως είθισται, αίτημα αρωγής από την Αθήνα και η Κύπρος ανταποκρίθηκε άμεσα. Με οδηγίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες Πυροσβεστική Υπηρεσία, Πολιτική Άμυνα, Τμήμα Δασών και νοσηλευτές, βρίσκονται σε συντονισμό για την σύσταση αποστολής το συντομότερο δυνατόν.

Η Μολδαβία

Όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Μολδαβίας στην Ελλάδα: «Οι πυροσβέστες της IGSU που αναπτύχθηκαν στην Ελληνική Δημοκρατία επεμβαίνουν για την κατάσβεση αρκετών εστιών εμπρησμού.
Η ομάδα IGSU από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, η οποία αναπτύσσεται σε αποστολή προτοποθέτησης, εμπλέκεται στην κατάσβεση αρκετών καταστροφικών πυρκαγιών που καίγονται ξηρά βλάστηση και δασών στην Ελληνική Δημοκρατία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της 11ης Αυγούστου, ισχυρή πυρκαγιά έπληξε την πόλη Βαρνάβα του νομού Αττικής.
Λόγω των καιρικών συνθηκών με υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλή υγρασία, η φωτιά επεκτάθηκε ξαφνικά στην κατοικημένη περιοχή, επηρεάζοντας τα σπίτια των ντόπιων. Εδώ, σε έκταση περίπου 1 εκτάριο, αρκετά σπίτια τυλίχθηκαν στη φωτιά και οι προσπάθειες των κοινών ομάδων αντιμετώπισης επικεντρώθηκαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και στην προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους στην περιοχή.
Μέχρι τις 18:30, Μολδαβοί διασώστες, συνεργαζόμενοι με τις τοπικές ομάδες έκτακτης ανάγκης, κατάφεραν να σώσουν 3 ανθρώπους, 10 σπίτια και 5 οχήματα από τη φωτιά. Η παρέμβαση διήρκεσε μέχρι το πρωί της 12ης Αυγούστου.
Επίσης, σήμερα το πρωί, η ομάδα παρέλαβε νέα αποστολή από τις ελληνικές αρχές κοντά στην πόλη της Αθήνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης