Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Καίγεται ακόμα το τάνκερ «Sounion» στην Ερυθρά Θάλασσα - Η ΕΕ προειδοποιεί για κινδύνους σε ναυσιπλοΐα και περιβάλλον

Καίγεται ακόμα το τάνκερ «Sounion» στην Ερυθρά Θάλασσα - Η ΕΕ προειδοποιεί για κινδύνους σε ναυσιπλοΐα και περιβάλλον
Το ελληνόκτητο τάνκερ «Sounion» μετέφερε 150.000 τόνους αργού πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
Για τους κινδύνους σε περιβάλλον και ναυσιπλοΐα που προκαλεί το ελληνόκτητο τάνκερ Sounion, που καίγεται στην Ερυθρά Θάλασσα από τις 23 Αυγούστου, οπότε και δέχθηκε καίρια πλήγματα από τους Houthis, προειδοποιεί η ΕΕ.
Ειδικότερα, η EUNAVFOR ASPIDES, η στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «απαντά» στα πλήγματα των Houthis στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει σήμερα (26/8/2024) σε ανάρτησή της στο Χ ότι το «Sounion» με ελληνική σημαία, που χτυπήθηκε στις 23 Αυγούστου, εξακολουθεί να καίγεται. Οι φλόγες μπορούσαν να εντοπιστούν σε «τουλάχιστον 5 σημεία που παρατηρήθηκαν στο κύριο κατάστρωμα του πλοίου», ανέφερε λεπτομερώς η ναυτική αποστολή της ΕΕ, προσθέτοντας ότι «ένα μέρος της υπερκατασκευής» καίγεται επίσης. Παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχουν «εμφανή» σημάδια πετρελαιοκηλίδας, μέχρι στιγμής, με το πλοίο να παραμένει «αγκυροβολημένο στο ίδιο σημείο», ανέφερε η EUNAVFOR ASPIDES.

Κίνδυνος για περιβάλλον και ναυσιπλοΐα

Η ναυτική αποστολή της ΕΕ επανέλαβε ότι το πλοίο εξακολουθεί να αποτελεί «κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα και άμεσο περιβαλλοντικό κίνδυνο», καλώντας όλα τα σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή να επιδείξουν «εξαιρετική» προσοχή.
Υπενθυμίζεται ότι το «Sounion» μετέφερε 150.000 τόνους αργού πετρελαίου.
Δορυφορική εικόνα που κατέγραψε ο δορυφόρος Copernicus 2 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος έδειξε καπνό ορατό στη θάλασσα στην περιοχή όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το «Sounion».
Sounion1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης