Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δρ Κόκκινος (καθ. Γεωπολιτικής της Ενέργειας) - Η Τουρκία θα φτιάξει αιολικά πάρκα με ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο, εντός 7 ναυτικών μιλίων

Δρ Κόκκινος (καθ. Γεωπολιτικής της Ενέργειας) - Η Τουρκία θα φτιάξει αιολικά πάρκα με ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο, εντός 7 ναυτικών μιλίων
Ο  Δρ Κόκκινος είπε πως βρίσκει πολύ μικρή την πιθανότητα επίθεσης της Τουρκίας προς την Ελλάδα
Τον κίνδυνο οι Τούρκοι να εγκαταστήσουν πλωτά αιολικά πάρκα στα 7 ναυτικά μίλια, έθιξε ο Δρ Δημήτριος Βασίλειος Κόκκινος, καθηγητής Γεωπολιτικής της Ενέργειας και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας DVK Consultants LLC-Dubai, μιλώντας  στο 5ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης -τηλεδιάσκεψη από τον Dubai. 
Ο συντονιστής του πάνελ κ. Αίσωπος έθεσε στο κ. καθηγητή το ερώτημα ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Απαντώντας, ο  Δρ Κόκκινος είπε πως βρίσκει πολύ μικρή την πιθανότητα επίθεσης της Τουρκίας προς την Ελλάδα στο πολύ άμεσο χρονικό διάστημα συγκεκριμένα είπε εντός έτους, καθώς δεν θα το επέτρεπε η Αμερική.
Κλείνοντας, τον λόγο του αναφέρθηκε στην αδήριτη ανάγκη κυβερνητικής επίλυσης του ζητήματος των διεθνών υδάτων, καθώς υπάρχει η απειλή της εγκατάστασης παραγωγής αιολικής ενέργειας, σημειώνοντας ότι η εκκρεμότητα επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια στη θάλασσα έρχεται από το μακρινό 1970 και παραμένει ως σήμερα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης