Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γιατί ο Erdogan ευχαρίστησε τον Βαρουφάκη και έθεσε σε ύψιστο συναγερμό τις Μυστικές Υπηρεσίες (ΜΙΤ) στην Τουρκία;

Γιατί ο Erdogan ευχαρίστησε τον Βαρουφάκη και έθεσε σε ύψιστο συναγερμό τις Μυστικές Υπηρεσίες (ΜΙΤ) στην Τουρκία;
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε συναγερμό για ύποπτες ισραηλινές κινήσεις
Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούν όλες τις πιθανές κινήσεις του Ισραήλ κατά της Τουρκίας αποκάλυψε ο Recep Tayyip Erdogan.
«Η ισραηλινή επιθετικότητα δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Επί του παρόντος, με τη βοήθεια των πληροφοριών μας ελέγχουμε όλα τα βήματα που μπορεί να κάνει το Ισραήλ κατά της Τουρκίας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επιστροφή του από την περιοδεία του στα Βαλκάνια.
Το Ισραήλ δεν στοχεύει μόνο τη σταθερότητα της Παλαιστίνης και του Λιβάνου αλλά προσπαθεί να εξαπλώσει τη φωτιά του πολέμου σε ολόκληρη την περιοχή.
Τα γνωρίζουμε όλα αυτά και δεν μένουμε αδρανείς και, φυσικά, η κυβέρνησή μας καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπίσει και να εξαλείψει κάθε είδους κινδύνους που απειλούν την κοινωνία μας, συνέχισε ο Τούρκος ηγέτης.

Ευχαριστώ Erdogan σε Βαρουφάκη

Ο Erdogan στηλίτευσε την ισραηλινή επιθετικότητα, όπως εκδηλώνεται στη Μέση Ανατολή.
Ο Τούρκος ηγέτης «ευχαρίστησε τον Βρετανό μουσικό Roger Waters και τον Έλληνα πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη» για τη θέση που έχουν πάρει κατά της ισραηλινής γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η γενοκτονία στη Γάζα συνέβη μπροστά σε όλους και έγινε μια από τις ιστορικές ντροπές της ανθρωπότητας.
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, με βάση το νόμο και τη διπλωματία, ώστε να αναγκάσουμε το Ισραήλ να λογοδοτήσει», είπε ο Erdogan.
erdogan_press.jpg
Ζήτησε ισχυρότερα μέτρα από Ρωσία και Ιράν για τη Συρία

Ο Erdogan ζήτησε από τη Ρωσία και το Ιράν να λάβουν ισχυρότερα μέτρα για τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Δαμασκό.
«Το Ισραήλ είναι η πιο συγκεκριμένη απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη», είπε, τονίζοντας την ανάγκη για διαρκή ειρήνη στη Συρία.

Ταραγμένη περιοχή


Σύμφωνα με τον Erdogan οι τρομοκρατικές μέθοδοι με βρώμικες εκστρατείες δεν μπορούν να καρποφορήσουν στην Τουρκία.
«Όλοι πρέπει να το καταλάβουν τώρα.
Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην περιοχή μας, είναι καλύτερο για όλους να ενισχύσουμε το κλίμα ειρήνης και ηρεμίας στη χώρα μας.
Σε μια περιοχή που περιβάλλεται από τρομοκρατικές οργανώσεις, σε μια εποχή που υπάρχουν εντάσεις στο Ιράκ, εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και το Ισραήλ γίνεται βάναυσο.
Η εδραίωση της ειρήνης αποκτά σημασία.
Έχουμε λάβει αποφασιστικά βήματα για να επεκτείνουμε το πεδίο της δημοκρατικής πολιτικής στην Τουρκία, παρά όλα τα εμπόδια, τις δολιοφθορές και τα προδοτικά σχέδια.
Υποστηρίζουμε πλήρως κάθε βήμα που ενισχύει δημοκρατία στη χώρα μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

O Erdogan για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Μετά τις εκλογές του 2023, υπήρξε μια κατανόηση για να δούμε αν θα μπορούσαμε να λύσουμε το υφιστάμενο χρόνιο πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσω μιας περιεκτικής διαπραγμάτευσης», σημείωσε ο Erdogan αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών.
«Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δώσαμε πολιτική στήριξη σε αυτή τη διαδικασία και το υπουργείο Εξωτερικών μας προχώρησε σε μια ολοκληρωμένη μελέτη για το θέμα αυτό.
Είναι σημαντικό να υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να ορίσουν τα προβλήματα, να περιγράψουν το περιεχόμενό τους και να βρουν συγκεκριμένες λύσεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών μας Hakan Fidan θα μεταβεί στην Ελλάδα και θα έχει συνομιλίες για τα θέματα αυτά.
Θα συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα στη βάση της ολιστικής μας προσέγγισης για το Αιγαίο.
Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες με ιστορικούς δεσμούς.
Η αρχή της καλής γειτονίας είναι το κλειδί για μια συνταγή με την οποία θα βγουν κερδισμένες και οι δύο χώρες.
Πιστεύω ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας κινούνται προς ένα καλύτερο μέλλον σε αυτή τη βάση», είπε ο Erdogan

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης