Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα 4,20 ευρώ σημείο αντίστασης για την Alpha - Ανοδική ορμή αλλά καθοδική τάση

tags :
Τα 4,20 ευρώ σημείο αντίστασης για την Alpha - Ανοδική ορμή αλλά καθοδική τάση
Το σπάσιμο του 3.50 δημιούργησε ένα σχηματισμό αντίστροφης "Failure Swing" στο γράφημα των 30 λεπτών  και με το σπάσιμο του 3.78 είμαστε και επίσημα σε ανοδική τάση στη μετοχή καθώς έχουμε πλέον δυο διαδοχικά ψηλότερες κορυφές και ψηλότερους πυθμένες.
Περίοδος
Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
30 Λεπτά

Ελαφρά
Υπεραγορασμένη
3.70 3.55 3.92 4.14


Το σπάσιμο του 3.50 δημιούργησε ένα σχηματισμό αντίστροφης "Failure Swing" στο γράφημα των 30 λεπτών  και με το σπάσιμο του 3.78 είμαστε και επίσημα σε ανοδική τάση στη μετοχή καθώς έχουμε πλέον δυο διαδοχικά ψηλότερες κορυφές και ψηλότερους πυθμένες. Η ορμή είναι και αυτή ανοδική με ελαφρά σημάδια κόπωσης καθώς διορθώνει τα υπεραγορασμένα επίπεδα της ανόδου στο 3.80 και επίσης έχουμε πολλαπλές αρνητικές αποκλίσεις. Το πιο πιθανό σενάριο παραμένει όμως η συνέχιση της ανόδου και κίνηση σε πιο ψηλά επίπεδα αλλά με πιο αργό ρυθμό από την πρώτη άνοδο. Όσο είμαστε πάνω από το 3.55 οποιαδήποτε διόρθωση θεωρείται ευκαιρία για αγορά.

Το σπάσιμο του 3.92 μας βάζει στόχο το 4.15. Μονο το σπάσιμο του 3.55 θα βάλει φρένο στην άνοδο και θα μας οδηγήσει στο 3.20.

* Για τους πιο βραχυχρόνιους επενδυτές και για να είμαστε πιο κοντά στον παλμό τις αγοράς που έχει αρχίσει να έχει ενδιαφέρον μετά την μη επιβεβαίωση του καθοδικού τρίγωνου στα εβδομαδιαία γραφήματα έχουμε αποφασίσει να προσθέσουμε και την ανάλυση που κάνουμε στο γράφημα των 30 λεπτών στο www.bankingnews.gr. Η λογική είναι η ίδια με την εβδομάδα και την ημέρα αλά οι στηρίξεις και αντιστάσεις και κατά συνέπεια στόχοι και stop losses μας είναι πιο μικροί.

Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Ημέρα

Ουδέτερη 3.50 3.20 4.20 4.50


Η τάση της μετοχής συνεχίζει να είναι καθαρά πτωτική καθώς δεν έχει αλλάξει η ακολουθία χαμηλότερων κορυφών χαμηλότερων πυθμένων που ξεκίνησε των Αύγουστο του 2010 και παραμένουμε μέσα στο πτωτικό κανάλι μας. Η ορμή έγινε καθαρά ανοδική και δεν είναι ακόμη υπεραγορασμένη. Αυτό μας λέει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η αγορά να συνεχίσει να ανεβαίνει μέχρι να βρει αντίσταση για να συνεχίσει με την τάση της που παραμένει πτωτική. Ο δρόμος προς το 4.20 δείχνει ανοικτός.

Το σπάσιμο του 3.50 μας ξαναβάζει σε πτωτική τροχιά προς την πολύ ισχυρή πλέον στήριξη του 3.20. Στην άνοδο στόχος είναι η πολύ ισχυρή αντίσταση  των 4.20 ευρώ οπού βρίσκετε το χαμηλό του Νοέμβριου 2010, ο βασικός κινητός μέσος όρος μας και το 61.8% της τελευταίας κίνησης και πιο πάνω το καθοδικό κανάλι μας σήμερα στα 4.50 ευρώ.

Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Εβδομάδα

Ουδέτερη 3.20 2.50 4.00 5.00


Έχοντας φτάσει τον πρώτο στόχο μας το χαμηλό του Μαρτίου του 2009 στο 3.20 η μετοχή αντέδρασε δυναμικά. Η τάση όμως δεν έχει αλλάξει και παραμένει καθαρά πτωτική. Η ορμή είναι και αυτή καθοδική αλλά αδύναμη λογά κυρίως των πολλαπλών θετικών αποκλίσεων στους ταλαντωτές μας. και δεν είναι καθόλου  υπέρπουλημένη, Το πιο πιθανό σενάριο είναι η συνέχιση της ανοδικής κίνησης μέχρι να βρούμε ισχυρή αντίσταση για να συνεχίσουμε με την τάση μας που παραμένει καθοδική.

Το σπάσιμο του 3.20 θα βάλει πλώρη προς την πολύ ισχυρή στήριξη των 2.50 ευρώ. Στην άνοδο πρώτη αντίσταση το χαμηλό του 2010 το 4.00 και πιο πάνω τα 5.00 ευρώ.


Πηγή: www.phiacademy.com

 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται εδώ στηρίζεται σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Η κύρια τάση είναι όπως η παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα. Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά κάποιες φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε αυτήν. Στο τέλος όμως ακολουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν παίρνουμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα ή σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο. Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα του να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα τα επενδύσει δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.

Το παρόν εκδίδεται από την PHI TRADING ACADEMY (www.phiacademy.com) και απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναπαραγωγή ή δημοσίευση του χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση της εταιρίας. Οι αναλύσεις και εκτιμήσεις που περιέχει έχουν εκπαιδευτικό / ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόταση ή επενδυτική συμβουλή για αγορά ή πώληση μετοχών ή άλλες επενδυτικές κινήσεις. Οι δε πληροφορίες και τα στοιχεία αντλούνται από αξιόπιστες πηγές χωρίς καμία επαλήθευση από την εταιρία και χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους. Προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε επενδυτικά προϊόντα (asset classes) και είδος παραγώγου που καλύπτουμε στην ανάλυσή μας, θα πρέπει πολύ προσεχτικά να σκεφτείτε τους επενδυτικούς στόχους σας, το επίπεδο της εμπειρίας σας και το ρίσκο που αναλαμβάνετε και θα πρέπει να λάβετε την επενδυτική σας απόφαση με τον πιστοποιημένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο σας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης