Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τρία χρόνια ευρωπαϊκή κρίση και ο κίνδυνος δηλώνει… «παρών» - Το σπιράλ της λιτότητας «βυθίζει» τα κράτη μέλη στην ύφεση και «καταπίνει» ακόμα και τις τελευταίες «υγιείς» χώρες

Τρία χρόνια ευρωπαϊκή κρίση και ο κίνδυνος δηλώνει… «παρών» - Το σπιράλ της λιτότητας «βυθίζει» τα κράτη μέλη στην ύφεση και «καταπίνει» ακόμα και τις τελευταίες «υγιείς» χώρες
Η Ευρωζώνη εισέρχεται στο 4ο έτος κρίσης, με το «σπιράλ» της λιτότητας να καθιστά τα πράγματα χειρότερα και τα κράτη – μέλη να «βυθίζονται» στην ύφεση.
Τα άνωθεν διαμηνύει ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, Γ. Χατζημαρκάκης, αποτιμώντας τα 3 χρόνια κρίσης, τα οποία και «συμπληρώνει» η Ευρωζώνη.
«Αντί να υπάρχει ανακούφιση, τα μέτρα λιτότητας κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Σαν ντόμινο, τα οικονομικά επιτυχημένα κράτη αποκτούν σταδιακά αρνητικές προοπτικές. Αυτό που ξεκίνησε ως οικονομική κρίση έχει μεταλλαχθεί σε κοινωνική κρίση και εντέλει σε κρίση της ευρωπαϊκής ταυτότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής.
«Ως εκ τούτου» προσθέτει ο ίδιος, «τα βήματα των Ευρωπαίων αρχηγών για την επίλυση της κρίσης δεν αποδίδουν. Αντιθέτως σπρώχνουν την Ευρώπη στον… κίνδυνο».
Όπως ακριβώς προειδοποιεί, οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ωθούν την Ευρωζώνη σε ένα συστημικό κίνδυνο, ο οποίος ενδέχεται να καταστρέψει την Ένωση.
Εξαπολύοντας «πυρά» προς την Γερμανία, την ΕΚΤ και την τρόικα, υπογραμμίζει πως η ατζέντα των άνωθεν «παραγόντων» της Ευρώπης υπερισχύει του «κοινού» καλού.
Επιχειρώντας να καταθέσει ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου, ο Γ. Χατζημαρκάκης διαμηνύει πως η ευρωπαϊκή κρίση πρέπει να ειδωθεί υπό διαφορετικό πρίσμα.
«Πρέπει να εξετάσουμε την Ευρωζώνη ως ένα σύνθετο και περίπλοκο σύστημα, το οποίο επιδιώκει την ενοποίηση των ετερόμορφων κομματιών της» τονίζει ο Ευρωβουλευτής.
Μέσω του άνωθεν πρίσματος, η Ευρωζώνη πρέπει να υιοθετήσει πολιτικές οι οποίες θα την ωθήσουν εκτός της ύφεσης, προσθέτει επίσης.
«Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την ευθύνη να προωθήσουν μία ισχυρότερη συνεργασία αλλά και κατανόηση των περίπλοκων δομών της κρλισης» καταλήγει ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης