Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Παραμένει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Αν συμβεί, θα έχει πολιτικά αίτια - Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την οικονομία, αλλά το πολιτικό σκηνικό παραμένει ρευστό - Πως μπορεί να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό...

Citigroup: Παραμένει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Αν συμβεί, θα έχει πολιτικά αίτια - Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την οικονομία, αλλά το πολιτικό σκηνικό παραμένει ρευστό - Πως μπορεί να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό...
Σημαντικός παραμένει ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, παρά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις για την πρόοδο που εμφανίζει η ελληνική οικονομία.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει η Citigroup σε νέα 11σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "ECB Meeting Long on Talk, Light on Action", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως ο οίκος εξηγεί, παρά τα πρόσφατα θετικά νέα για την πορεία της Ελλάδας και της οικονομίας της, κυρίως με αιχμή την ισχυρή τουριστική περίοδο που είναι γεγονός, ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχει πλήρως εξαλειφθεί.
Γιατί όμως η Citigroup έχει μια τέτοια άποψη; Οι αναλυτές του οίκου εξηγούν: Ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα είναι αυξημένος. Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα δεν μπορούν να προβλεφθούν, γεγονός που διατηρεί αυξημένη την πιθανότητα μιας ελληνικής αποχώρησης από την Ευρωζώνη.
Υπενθυμίζεται εδώ πως ο οίκος έχει πολλάκις εκφράσει την πεποίθηση πως ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει υψηλός για τα επόμενα χρόνια και πως πραγματικά ο κίνδυνος αυτός δεν έχει ποτέ παρέλθει.
Πως όμως κρίνει η Citigroup την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη; Ο οίκος αναλύει: Η έκθεση του ΔΝΤ στέλνει μεικτά μηνύματα. Από τη μια πλευρά εμφανίζεται ελαφρώς πιο αισιόδοξη για τις προοπτικές της οικονομίας, σε σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες εκθέσεις, από την άλλη πλευρά όμως συνεχίζει να επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά στο ρυθμό υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Αναλύοντας η Citigroup την έκθεση του Ταμείου, αναγνωρίζει πως η Ουάσιγκτον τάσσεται ρητά και κατηγορηματικά υπέρ της ανάγκης μιας νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μέσω της επιβολής ενός haircut στα δάνεια του επίσημου τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ - OSI).
Ποια είναι η άποψη της Citigroup για το χρηματοδοτικό κενό με το οποίο κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα - σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ - τη διετία 2013 - 2014; Οι αναλυτές του οίκου προβλέπουν: Το χρηματοδοτικό κενό που τυχόν θα προκύψει είναι προτιμώμενο να καλυφθεί από τα κεφάλαια του ΤΧΣ που έχουν περισσέψει από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, παρά από τη χορήγηση νέων κεφαλαίων...
"Η γερμανική βουλή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εγκρίνει την πάροχή νέου δανείου προς την Ελλάδα πριν τις κρίσιμες γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου", προειδοποιεί η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης