Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Birinyi: Επενδυτές πουλήστε στη φήμη και αγοράστε στην είδηση, με φόντο τη συριακή κρίση - Πως κινήθηκαν οι αγορές σε κάθε στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ - Τι μαρτυρά η ιστορία των τελευταίων 20 ετών σε Ιράκ, Σερβία, Βοσνία

Birinyi: Επενδυτές πουλήστε στη φήμη και αγοράστε στην είδηση, με φόντο τη συριακή κρίση - Πως κινήθηκαν οι αγορές σε κάθε στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ - Τι μαρτυρά η ιστορία των τελευταίων 20 ετών σε Ιράκ, Σερβία, Βοσνία
Πως πρέπει να κινηθούν οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές, στη σκιά της επικείμενης στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία;
Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχεται να δώσει η Birinyi Associates, μέσω νέας, ειδικής έκθεσής της, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Η κατάσταση στη Συρία δίδει στους επενδυτές λόγο για... να πουλήσουν στη φήμη και να αγοράσουν στην είδηση! Πρόκειται για την ευρέως γνωστή επενδυτική συμβουλή sell on the rumor, buy on the news", σχολιάζει χαρακτηριστικά η Birinyi Associates, παρακολουθώντας στενά τις καταιγιστικές εξελίξεις που συνδέονται με τη συριακή κρίση.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, καθώς η απόφαση των αμερικανικών αρχών για επικείμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία χαρακτηρίζεται σχεδόν ειλημμένη, οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν το εξής: Ιστορικά, πριν από μια νέα στρατιωτική επιχείρηση οι αμερικανικοί δείκτες τείνουν να κινούνται πτωτικά. Αμέσως μετά όμως τη στρωτιωτική δράση - και για αρκετές εβδομάδες - η Wall Street τείνει να καταγράφει άνοδο.
Κατά μέσο όρο και σύμφωνα με τα όσα έχει να επιδείξει η πρόσφατη ιστορία, οι αμερικανικοί δείκτες έχουν καταγράψει πτώση κατά 1% ένα 15νθήμερο πριν την πραγματοποίηση μιας στρατιωτικής επέμβασης και άνοδο περί του 3% ένα μήνα μετά την στρατιωτική επιχείρηση.
Για να τεκμηριώσει μάλιστα την ανωτέρω άποψή της η Birinyi Associates πραγματοποίησε μια σύντομη αναδρομή στις στρατιωτικές παρεμβάσεις των Αμερικανών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών.
Όπως διευκρινίζει ο οίκος, οι αμερικανικοί δείκτες κινήθηκαν ως εξής:
- Κατέγραψαν άνοδο 7% τον μήνα που ακολούθησε μετά την επίθεση στο Ιράκ τον Σεπτέμβριο του 1998.
- Σημείωσαν άνοδο επίσης 7% τον μήνα που ακολούθησε μετά τη στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στη Σερβία που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1999.
Μόνο ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall Street, ο S&P 500:
- Κατέγραψε κέρδη 4,2% ένα μήνα μετά τη στρατιωτική επιχείρηση στη Βοσνία τον Αύγουστο του 1995.
- Σημείωσε άνοδο 2% ένα μήνα μετά την επέμβαση στη Λιβύη τον Μάρτιο του 2011. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης