Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Πρώτα ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία και μετά οι συζητήσεις για νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - Στον πάγο παραμένουν κρίσιμα ζητήματα για την Ευρωζώνη

Citigroup: Πρώτα ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία και μετά οι συζητήσεις για νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - Στον πάγο παραμένουν κρίσιμα ζητήματα για την Ευρωζώνη
Πιστή στην πρόβλεψή της πως δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας πριν το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία παραμένει η Citigroup.
"H συζήτηση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα είναι απίθανο να ξεκινήσει προτού... λάβει θέσεις η νέα γερμανική κυβέρνηση", σχολιάζει χαρακτηριστικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα, σημερινή 12σέλιδη έκθεσή της "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Italian PM Letta Expected to Win Confidence Vote Today", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"H συζήτηση για το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν θα ξεκινήσει πριν το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γερμανία", προβλέπει η Citigroup.
Αναβολή μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου παίρνουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για το ακανθώδες ζήτημα κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2014.
Τα ανωτέρω σχολίαζε - ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος - η Citigroup, σε παρόμοια χθεσινή έκθεσή της.
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η τρόικα αναχώρησε από την Αθήνα την περασμένη Κυριακή χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τα μέτρα εκείνα που θα πρέπει να ληφθούν για το 2014, ώστε η Ελλάδα να κατορθώσει να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα.
Κατά τη Citigroup, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα προς τα τέλη Οκτωβρίου, αφού καμία κρίσιμη απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί προτού σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία.
Ακανθώδες ζήτημα παραμένει ταυτόχρονα και το ακριβές ύψος του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας, υποστηρίζει επίσης η αμερικανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης