Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Kαθοριστικοί για το μέλλον της Ελλάδας οι επόμενοι μήνες - Έρχονται κρίσιμες εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο - Oι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα κρίνουν το χρόνο επιστροφής της χώρας στις αγορές

Deutsche Bank: Kαθοριστικοί για το μέλλον της Ελλάδας οι επόμενοι μήνες -  Έρχονται κρίσιμες εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο - Oι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα κρίνουν το χρόνο επιστροφής της χώρας στις αγορές
Κρίσιμες εξελίξεις, τόσο σε οικονομικό, όσο και πολιτικό επίπεδο, αναμένει τους προσεχείς μήνες για την Ελλάδα η Deutsche Bank.
"Η ελληνική οικονομία βελτιώνεται", υποστηρίζουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, σε νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Greece: GGBs and Warrant, update and term structure risk", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Η Deutsche Bank εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία των ελληνικών ομολόγων, υποστηρίζοντας πως η μετέπειτα πορεία τους θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές για δανεισμό. Πάντως, η γερμανική τράπεζα χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για άμεση επάνοδο στις αγορές.
"Στην τρέχουσα συγκυρία δεν είμαστε σε θέση να συστήσουμε συγκεκριμένες τοποθετήσεις για τα ελληνικά ομόλογα, ωστόσο παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, αναζητώντας ευκαιρίες", αναφέρουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
Εστιάζοντας η Deutsche Bank στη συνέχεια της έκθεσής της, στην πορεία των warrants που συνδέονται με το ΑΕΠ, διαπιστώνει τα εξής: Παραμένουν εξαιρετικά υποτιμημένα σε σχέση με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.
Ωστόσο, κατά τη γερμανική τράπεζα, τυχόν περαιτέρω ισχυροποίηση των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας θα δικαιολογήσει μια θετική στάση - σύσταση για τα warrants που συνδέονται με το ΑΕΠ (Greek GDP warrants).
Όπως προσθέτει, από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα, εδώ και 12 μήνες δηλαδή, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν καταγράψει σημαντική μείωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης