Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Στοιχειώνει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό - Αβέβαιη η κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας - Επιβεβλημένο το haircut στο χρέος, παρά την άρνηση των Ευρωπαίων

Citigroup: Στοιχειώνει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό - Αβέβαιη η κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας - Επιβεβλημένο το haircut στο χρέος, παρά την άρνηση των Ευρωπαίων
Tον κώδωνα του κινδύνου για το δημοσιονομικό κενό που απειλεί την Ελλάδα, σε πρώτη φάση το 2014, κρούει η Citigroup.
"H Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να αναζητήσει τρόπους για την κάλυψη του δημοσιονομικού της κενού για το 2014", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update: CDU and SPD Coalition Talks Still Without Breakthrough", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει η Citigroup, λίγες μόλις ώρες μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, μετά το πέρας της οποίας  οι Ευρωπαίοι ανακοίνωσαν πως όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα αναβάλλονται για τα τέλη του 2013 - αρχές 2014.
Ειδική ανησυχία εκφράζει η αμερικανική τράπεζα για τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της ΕΚΤ, J. Asmussen, σύμφωνα με τις οποίες το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας ανέρχεται στα 5-6 δισ. ευρώ μόνο για το επόμενο έτος, 2014.
Η Ευρωζώνη δεν θα συναινέσει σε μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων (debt rollover), ως επιλογή μείωσης των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, προσθέτει η Citigroup, επικαλούμενη πάντα τα σχόλια του Asmussen.
Το ελληνικό χρέος πρέπει και πάλι να καταστεί βιώσιμο, διαμηνύει στη συνέχεια η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή της για την ανάγκη ενός νέου haircut. "Δεν θα υπάρξει νέο haircut στο ελληνικό χρέος", δήλωσε ωστόσο χθες ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Δεν ξεπερνά τα 10,5 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2014 - 2015. Τα ανωτέρω δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, κληθείς να τοποθετηθεί επί των σεναρίων για το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.
"Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για την περίοδο Ιούλιος 2014 - τέλη 2015 ανέρχεται κοντά στα 10,5 δισ. ευρώ", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλο δημοσιονομικό κενό για το 2014. "Δεν υπάρχει σημαντικό δημοσιονομικό κενό για το 2014", εξήγησε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης