Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι προειδοποιήσεις Σαμαρά πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα δεν πρέπει να αγνοηθούν - Ορατός ο κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης - Αρνητική εξέλιξη οι αναβολές στη λήψη αποφάσεων για το χρέος

Citigroup: Οι προειδοποιήσεις Σαμαρά πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα δεν πρέπει να αγνοηθούν - Ορατός ο κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης - Αρνητική εξέλιξη οι αναβολές στη λήψη αποφάσεων για το χρέος
Την ανησυχία της για τις αξιώσεις της τρόικας στην κατεύθυνση λήψης νέων μέτρων από την πλευρά της Ελλάδας εκφράζει η Citigroup, σχολιάζοντας την έκβαση των χθεσινών επαφών του επικεφαλής του Euro Working Group Τhomas Wieser με την ελληνική κυβέρνηση.
"Η ελληνική κυβέρνηση προειδοποιεί τους Ευρωπαίους εταίρους της πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Citigroup, σε νέα σημερινή (17 Οκτωβρίου) 9σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update: Spain to Exit Programme by Year-End", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Oι προειδοποιήσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν πρέπει να αγνοηθούν. Η Αθήνα διαμηνύει πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα, δημοσιονομικού χαρακτήρα", υποστηρίζει χαρακτηριστικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Όπως αναφέρει η Citigroup, είναι σαφές πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς διεμήνυσε στον επικεφαλής του Euro Working Group πως θα τεθεί σε κίνδυνο η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, αν η τρόικα επιμείνει στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων λιτότητας, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014.
Παράλληλα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εκφράζουν τους φόβους τους και για την άρνηση των Ευρωπαίων - τη δεδομένη στιγμή - να συζητήσουν τρόπους νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
"Η πιθανή καθυστέρηση από την πλευρά των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση λήψης κρίσιμων αποφάσεων για τη νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέχρι την άνοιξη του 2014 γεννά ανησυχίες", προειδοποιεί η Citigroup.
Όπως προβλέπει, δεν αποκλείεται οι κρίσιμες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος να ληφθούν ακόμη και μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης