Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα 4,65 και τα 4 ευρώ αποτελούν τα τεχνικά κλειδιά για την Alpha Bank - Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση

tags :
Τα 4,65 και τα 4 ευρώ αποτελούν τα τεχνικά κλειδιά για την Alpha Bank - Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση
Η τάση στα 30 λεπτά είναι πλέον καθοδική και έχει φτάσει στο πολύ ισχυρό σημείο μας στο 4.30.
Περίοδος
Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
30 Λεπτά

Ουδέτερη 4.35 4.20 4.60 4.85


Η τάση στα 30 λεπτά είναι πλέον καθοδική και έχει φτάσει στο πολύ ισχυρό σημείο μας στο 4.30. Η ορμή είναι ανοδική και σε ουδέτερη περιοχή. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να ανέβει η μετοχή μέχρι να βρει αντίσταση για να συνεχίσει την πτώση της . Ό σο είμαστε κάτω από το 4.65 οποιαδήποτε διόρθωση θεωρείται ευκαιρία για πώληση.

Το σπάσιμο του 4.60 μας βάζει στόχο το 4.85. Πρώτη στήριξη το 4.35 πριν το 4.20.

Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Ημέρα

Ουδέτερη 4.80 5.10 4.30 4.00


Η διόρθωση σταμάτησε στο 4.30 το ισχυρό σημείο που μας άλλαξε την τάση σε ανοδική με το σχηματισμό αντιστροφής failure swing στο ίδιο επίπεδο. Η ορμή έγινε καθαρά πτωτική και σε ουδέτερη περιοχή. Αυτό μας λέει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η αγορά να συνεχίσει την πτώση της μέχρι να βρει στήριξη για να μπορέσει να συνεχίσει με την τάση της που είναι πλέον ανοδική. Μόνο το σπάσιμο του 4.00 αλλάζει την ανοδική τάση στα ημερήσια γραφήματα.

Το σπάσιμο του 4.80 μας ξαναβάζει σε ανοδική τροχιά προς την πολύ ισχυρή πλέον αντίσταση του 5.10. Στην πτώση πρώτη στήριξη το  ισχυρό 4.30 και πιο κάτω η περιοχή του 4.00.

Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Εβδομάδα

Ουδέτερη 4.20 3.20 5.50 6.50


Η τάση της μετοχής παραμένει καθαρά πτωτική. Η ορμή είναι πλέον ισχυρά ανοδική και σε ουδέτερη περιοχή. Το μαύρο κερί στα εβδομαδιαίο γραφήματα είναι ένα θετικό σημάδι για τις αρκούδες αλλά θα προτιμούσαν να είναι ελαφρά πιο μεγάλο και να κλείσει κάτω από το 4.20. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η ανοδική κίνηση να τελείωσε εδω και η αγορά να είναι έτοιμη για να συνεχίσει με την τάση της που παραμένει καθοδική.

Το σπάσιμο του 4.20 θα βάλει πλώρη προς την πολύ ισχυρή στήριξη των 3.20 ευρώ. Στην άνοδο πρώτη αντίσταση ο βασικός κινητός μας μέσος ορός στο 5.50 και πιο πάνω το ψηλό του Ιουλίου του 2010 στα 6.50 ευρώ.


Πηγή: www.phiacademy.com

 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται εδώ στηρίζεται σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Η κύρια τάση είναι όπως η παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα. Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά κάποιες φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε αυτήν. Στο τέλος όμως ακολουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν παίρνουμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα ή σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο. Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα του να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα τα επενδύσει δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.

Το παρόν εκδίδεται από την PHI TRADING ACADEMY (www.phiacademy.com) και απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναπαραγωγή ή δημοσίευση του χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση της εταιρίας. Οι αναλύσεις και εκτιμήσεις που περιέχει έχουν εκπαιδευτικό / ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόταση ή επενδυτική συμβουλή για αγορά ή πώληση μετοχών ή άλλες επενδυτικές κινήσεις. Οι δε πληροφορίες και τα στοιχεία αντλούνται από αξιόπιστες πηγές χωρίς καμία επαλήθευση από την εταιρία και χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους. Προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε επενδυτικά προϊόντα (asset classes) και είδος παραγώγου που καλύπτουμε στην ανάλυσή μας, θα πρέπει πολύ προσεχτικά να σκεφτείτε τους επενδυτικούς στόχους σας, το επίπεδο της εμπειρίας σας και το ρίσκο που αναλαμβάνετε και θα πρέπει να λάβετε την επενδυτική σας απόφαση με τον πιστοποιημένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο σας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης