Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Russell Investments: Όσο η Merkel είναι Καγκελάριος της Γερμανίας, η Ελλάδα δεν θα πετύχει νέα διαγραφή του χρέους της - Πολιτικοί και δημοσιονομικοί κίνδυνοι απειλούν την Ευρωζώνη - Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό

Russell Investments: Όσο η Merkel είναι Καγκελάριος της Γερμανίας, η Ελλάδα δεν θα πετύχει νέα διαγραφή του χρέους της - Πολιτικοί και δημοσιονομικοί κίνδυνοι απειλούν την Ευρωζώνη - Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό
Eπιφυλακτική για την κατάσταση της Ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίζεται η Russell Investments, προειδοποιώντας πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού για τους Ευρωπαίους ηγέτες.
"Αντισταθείτε στον εφησυχασμό παρά την έξοδο της Ευρωζώνης από την ύφεση..." είναι το ακριβές μήνυμα της Russell Investments προς τους Ευρωπαίους, όπως αυτό αποτυπώνεται στη σχετική έκθεση "Strategists’ Outlook: Politicians and Policy Aside, Synchronized Global Growth Expected in 2014", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη Russell Investments, μπορεί οι μετοχές στην Ευρωζώνη να εμφανίζονται ακόμη φθηνές και η ΕΚΤ να διασφαλίζει με ρευστότητα τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ωστόσο η επαγρύπνηση των επενδυτών κρίνεται επιτακτική. Από τη στιγμή που τα μακροχρόνια προβλήματα της Ευρωζώνης δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, απαιτείται από όλους προσοχή...
Κατά τους αναλυτές της Russell Investments, οι κίνδυνοι που απειλούν την Ευρωζώνη είναι και πολιτικοί, αλλά και δημοσιονομικοί. Η επανεκλογή της Angela Merkel στην Καγκελαρία της Γερμανίας δεν μπορεί να βοηθήσει τις χώρες της περιφέρειας να ξεφύγουν από το αδιέξοδο. "Ελλάδα και Πορτογαλία χρειάζονται οικονομική στήριξη και διαγραφή χρέους. Όσο η Καγκελάριος Merkel βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται, Αθήνα και Λισαβόνα, δεν θα κερδίσουν το εισιτήριο για την έξοδο από την κρίση" υποστηρίζει η Russell Investments.
Όπως προσθέτει, τα ζητήματα που σχετίζονται με τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης είναι ακόμη πιο ανησυχητικά, δεδομένης της αργής προόδου που έχει σημειωθεί προς την κατεύθυνση αυτή.
Ειδικότερα, για το επόμενο έτος, 2014, η Russell Investments αναμένει ήπια ανάκαμψη της Ευρωζώνης, η οποία θα κινηθεί εντός του εύρους του 0,5% και του 1%.
Όσον αφορά στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, η Russell Investments προσδοκά περαιτέρω τόνωση της ανάπτυξης, γεγονός που θα ωφελήσει την πορεία των μετοχών έναντι των ομολόγων.
"Συνεχίζουμε να προτιμούμε τις μετοχές από τα ομόλογα. Ταυτόχρονα, προτιμούμε τις ευρωπαϊκές μετοχές έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών", καταλήγουν οι αναλυτές της Russell Investments στην εν λόγω έκθεσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης