Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να αναθεωρηθεί - Αλλά οι κρίσιμες εξελίξεις δεν θα δρομολογηθούν πριν το 2014 - Επενδύσεις και χαλάρωση της λιτότητας θα οδηγήσουν την Ευρωζώνη στην ανάπτυξη

Goldman Sachs: Το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να αναθεωρηθεί - Αλλά οι κρίσιμες εξελίξεις δεν θα δρομολογηθούν πριν το 2014 - Επενδύσεις και χαλάρωση της λιτότητας θα οδηγήσουν την Ευρωζώνη στην ανάπτυξη
Το ελληνικό πρόγραμμα χρήζει άμεσης αναθεώρησης, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το 2014.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει η Goldman Sachs, σε νέα 33σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Growth rather than risks in the driving seat: We remain pro-risk", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, τα οικονομικά προγράμματα σε Ελλάδα και Πορτογαλία πρέπει να επανακαθοριστούν, ωστόσο οι εξελίξεις προς την κατεύθυνση αυτή θα δρομολογηθούν από την επόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η αβεβαιότητα που συνοδεύει την Ευρωζώνη έχει πράγματι μειωθεί. Μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία, η αβεβαιότητα θα υποχωρήσει περαιτέρω.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η αμερικανική τράπεζα, στη νέα αυτή έκθεσή της, το δημόσιο χρέος στις χώρες της περιφέρειας παραμένει ανησυχητικά υψηλό.
Εστιάζοντας στη δράση της ΕΚΤ, οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν πως αν υπάρξει νέος, τρίτος γύρος χορήγησης φθηνών τριετών δανείων (LTROs) προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αυτό θα συμβεί από το 2014.
Η αμερικανική τράπεζα αναγνωρίζει πως η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει, ωστόσο σπεύδει να διαμηνύσει πως η ανάπτυξη θα παραμείνει μετριοπαθής και ήπια.
"Η μείωση της αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη θα οδηγήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην τόνωση των επενδύσεων", υποστηρίζει η Goldman Sachs.
Και σημειώνει: Η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα ισχυροποιηθεί μέσω της τόνωσης των εξαγωγών, αλλά και της σταδιακής χαλάρωσης της δημοσιονομικής προσαρμογής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης