Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθεροποιείται διεθνώς ο ρυθμός των εταιρικών χρεοκοπιών - Απρόσμενη μείωση στην Ευρώπη - Ποιοι κλάδοι κινδυνεύουν περισσότερο και ποια η δικλείδα ασφαλείας - Όλη η ακτινογραφία

Moody's: Σταθεροποιείται διεθνώς ο ρυθμός των εταιρικών χρεοκοπιών - Απρόσμενη μείωση στην Ευρώπη - Ποιοι κλάδοι κινδυνεύουν περισσότερο και ποια η δικλείδα ασφαλείας - Όλη η ακτινογραφία
Σταθεροποίηση του ρυθμού εταιρικών χρεοκοπιών σε διεθνές επίπεδο διαπιστώνει - για τον μήνα Οκτώβριο - ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως αναφέρει σε νέα ειδική έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα ο οίκος, το ποσοστό των εταιρικών χρεοκοπιών κατά τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 2,8% - όπως ακριβώς και τον περασμένο μήνα Σεπτέμβριο - και έναντι ποσοστού 3,2% που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο του 2012.
"Η άπλετη ρευστότητα που διοχετεύουν στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα οι κεντρικές τράπεζες θωρακίζει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις, αποτρέποντας έως έναν βαθμό, μια εταιρική χρεοκοπία", υποστηρίζει ο Albert Metz, αναλυτής τoυ οίκου αξιολόγησης Moody's και εις εκ των συντακτών της εν λόγω έκθεσης.
Εστιάζοντας η Moody's στην Ευρώπη, διαπιστώνει ελαφρά μείωση του ποσοστού εταιρικών χρεοκοπιών, στο 3,2% τον Οκτώβριο, από 3,3% τον Σεπτέμβριο.
Μόνο δύο εταιρείες - από το σύνολο των εταιρειών που αξιολογεί η Moody's - χρεοκόπησαν τον Οκτώβριο: Η Winsway Coking Coal Holdings Limited και η OGX Petroleo e Gas Participacoes SA.
Από τις αρχές του 2013 μέχρι σήμερα έχουν χρεοκοπήσει συνολικά 53 εταιρείες, 30 από τις οποίες βρίσκονται στις ΗΠΑ και 14 στην Ευρώπη.
Βασιζόμενη στις τελευταίες εκτιμήσεις της, η Moody's εκτιμά πως το ποσοστό των εταιρικών χρεοκοπιών σε διεθνές επίπεδο θα κλείσει το 2013 στα επίπεδα του 2,8% για να υποχωρήσει στο 2,4% έως τον Οκτώβριο του 2014.
Εστιάζοντας στους επιμέρους κλάδους, η Moody's προειδοποιεί πως περισσότερο φλερτάρουν με τον εφιάλτη της χρεοκοπίας:
- Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα media στις ΗΠΑ
- Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις λιανικές πωλήσεις στην Ευρώπη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης