Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η εταιρική κερδοφορία… ανθεί! – Γράφημα της JP Morgan εξηγεί γιατί τα εταιρικά κέρδη θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα

tags :
Η εταιρική κερδοφορία… ανθεί! – Γράφημα της JP Morgan εξηγεί γιατί τα εταιρικά κέρδη θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα

Οι «παράλληλοι βίοι» των εταιριών και του παγκόσμιου PMI

Η εκρηκτική άνοδος των αγορών αποδίδεται από την πλειονότητα των αναλυτών, σε δύο παράγοντες, την άφθονη ρευστότητα και την βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Όσον αφορά το α’ σκέλος, οι εξελίξεις προδιαγράφονται αρνητικές, καθώς η κεντρική αμερικανική τράπεζα αναμένεται να επιβραδύνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων.
Ωστόσο, όσον αφορά το β’ σκέλος, οι εξελίξεις προδιαγράφονται… λαμπρές, καθώς σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο JP Morgan, η εταιρική κερδοφορία θα εξακολουθήσει να τραβά την… ανηφόρα!
Σε πρόσφατο σημείωμά του, ο Tom Lee της JP Morgan αποτυπώνει τους «παράλληλους βίους» της εταιρικής κερδοφορίας και του παγκόσμιου μεταποιητικού δείκτη PMI.


Όπως χαρακτηριστικά καταδεικνύεται, τα εταιρικά αποτελέσματα «ακολουθούν κατά πόδας – με καθυστέρηση μόλις 4 μηνών - την πορεία του παγκόσμιου δείκτη PMI.
Το διάγραμμα της JP Morgan πιστοποιεί την αλματώδη πορεία της εταιρικής κερδοφορίας, η οποία τους επόμενους 4 μήνες αναμένεται να γίνει και απτή πραγματικότητα…

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης