Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schroders: Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα - Μεγάλο αγκάθι παραμένει η ανεργία

Schroders: Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα - Μεγάλο αγκάθι παραμένει η ανεργία
Το Βερολίνο θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία, προβλέπει ο αναλυτής Rory Bateman
Ενδείξεις βελτίωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ακόμη και στην Ελλάδα, διακρίνει η Schroders, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για outlook της Ευρωζώνης το 2014.
"Ακόμη και οι χώρες της περιφέρειας, που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, εμφανίζουν ενθαρρυντικά σημάδια τόνωσης των οικονομιών τους", δηλώνει ο Rory Bateman, στρατηγικός αναλυτής της Schroders, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών αγορών.
Όπως τονίζει ο Bateman, θετικές είναι οι ενδείξεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα και το επενδυτικό κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Schroders, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται ξανά την Ευρωζώνη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι ευρωπαϊκές μετοχές μετρούν σημαντικές εισροές κεφαλαίων για 21 συνεχείς εβδομάδες.
Όπως δηλώνει ο Bateman στη συνέχεια, η οικονομία της Ευρωζώνης θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω το 2014, ωστόσο η ανάκαμψη θα είναι αργή, μετριοπαθής και ανομοιογενής. Ωστόσο ο ίδιος σπεύδει να υποστηρίξει πως η Ευρωζώνη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, εκείνη της ομαλοποίησης.
Ταυτόχρονα ο αναλυτής εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη σταδιακή μείωση του κόστους εργασίας που καταγράφεται στις χώρες του αδύναμου Νότου. Εκείνο που τον ανησυχεί όμως είναι η διαρκής αύξηση των ποσοστών ανεργίας.
"Αργά ή γρήγορα, το Βερολίνο θα επιχειρήσει να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη της ανεργίας", προβλέπει ο Bateman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης