Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Λάβετε θέσεις long στις μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Goldman Sachs: Λάβετε θέσεις long στις μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θέτει στόχο για κέρδη +20% και stop loss στο 10%
Να λάβουν θέσεις long στις μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, καλεί τους επενδυτές η Goldman Sachs, στην τελευταία της ανάλυση από τη σειρά των «Τop trade ideas 2014».
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα οι επενδυτές το 2014 πρέπει να εμπιστευτούν τους δείκτες KBW Bank Sector των ΗΠΑ, Stoxx Europe 600 Banks της Ευρώπης και Topix Banks της Ιαπωνίας. Μάλιστα θέτει στόχο για κέρδη +20% και stop loss στο 10%.
Ο λόγος; Η Goldman Sachs θεωρεί ότι θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη των αναπτυγμένων αγορών, καθώς η ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης θα τροφοδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη.
Πιο συγκεκριμένα, για την αμερικανική οικονομία αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης να κινηθεί κοντά στο 3,5% τα επόμενα τρίμηνα, με την εγχώρια κατανάλωση και τις επενδύσεις να ξεπερνούν τα δημοσιονομικά προβλήματα. Στην Ευρώπη αναμένει την ανάπτυξη στο 1%, ενώ στην Ιαπωνία θεωρεί ότι ο κλάδος των ακινήτων θα ανακάμψει προσδίδοντας στο ενεργητικό των τραπεζών.
Η Goldman Sachs σημειώνει επίσης ότι οι αποτιμήσεις των τραπεζών θα βελτιωθούν, καθώς οι δείκτες έχουν περιθώρια αύξησης αφού βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης