Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Θα συνεχιστεί η μείωση των ευρωπαϊκών spreads - Overweight στις τραπεζικές μετοχές

tags :
JP Morgan: Θα συνεχιστεί η μείωση των ευρωπαϊκών spreads - Overweight στις τραπεζικές μετοχές
H αμερικανική τράπεζα δηλώνει long για τις μετοχές παγκοσμίως για 5ο συνεχή χρόνο!
Νέα υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας προβλέπει για το 2014 η JP Morgan, παρουσιάζοντας τους λόγους για τους οποίους εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία των χωρών του Νότου, με την έλευση της νέας χρονιάς.
"Το κόστος δανεισμού θα συνεχίσει να μειώνεται για τις χώρες της περιφέρειας, που έχουν άλλωστε πληγεί περισσότερο από την κρίση", εκτιμούν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα έκθεσή τους "Global Markets Outlook and Strategy", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.



Όπως εξηγεί η JP Morgan, η συνεχής μείωση των αποδόσεων των ομολόγων θα δώσει ανάσα, όχι μόνο στις οικονομίες του Νότου, αλλά και στην κερδοφορία των τραπεζών τους. Για τον λόγο αυτό, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επαναδιατυπώνει τη σύσταση overweight για την περιφέρεια, αλλά και για τις τραπεζικές μετοχές της.
Παρουσιάζοντας η JP Morgan τις προβλέψεις της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2014, τοποθετεί στο +3,3% την ανάπτυξη. Πρόκειται για μια αισιόδοξη εκτίμηση, αυξημένη κατά +0,4% από την πρότερη εκτίμησή της.



Η αμερικανική τράπεζα επαλαμβάνει πως παραμένει long για το σύνολο των μετοχών παγκοσμίως, εξηγώντας μάλιστα πως δίδει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές για πέμπτη διαδοχική χρονιά, το 2014. O λόγος είναι διττός και έχει να κάνει τόσο με τις ελκυστικές αποτιμήσεις, όσο και με το ανοδικό momentum της παγκόσμιας ανάπτυξης.
"Όσο η αστάθεια και η μεταβλητότητα διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, τόσο αυξάνονται οι λόγοι που δικαιολογούν long τοποθετήσεις στις μετοχές", διευκρινίζουν οι αναλυτές της JP Morgan.



Εκείνο όμως που ανησυχεί την αμερικανική τράπεζα είναι η αδυναμία των εταιρικών αποτελεσμάτων σε διεθνές επίπεδο, υπό το βάρος μάλιστα μιας σφικτής πιστωτικής κατάστασης.
Για τον λόγο αυτό, προειδοποιεί η JP Morgan, θα απαιτηθεί χρόνος μέχρις ότου η παγκόσμια ανάπτυξη "πατήσει γερά στα πόδια της", ήτοι να εισέλθει σε ένα βιώσιμο μονοπάτι.
Πιο αναλυτικά, προβλέπει στο 3% την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2014 και στο 2% την ανάπτυξη της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης