Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άνοδο του ευρώ ακόμη και στα 1,38 δολ. προσδοκούν οι αναλυτές - Υποχωρεί το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων από την ΕΚΤ

tags :
Άνοδο του ευρώ ακόμη και στα 1,38 δολ. προσδοκούν οι αναλυτές - Υποχωρεί το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων από την ΕΚΤ
Δεν αποκλείεται άνοδος του ευρώ σε νέα υψηλά έτους έναντι του δολαρίου
Προς νέα κέρδη οδεύει το ευρώ, εκτιμούν οι αναλυτές, καθώς υποχωρεί το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υιοθετήσει αρνητικά επιτόκια καταθέσεων.
Χθες, ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι η κεντρική τράπεζα, δεν έχει σχέδια για  «χαλάρωση» της νομισματικής πολιτικής, στέλνοντας στα ύψη το ευρώ.
Επίσης, η ΕΚΤ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ 2014 στην ευρωζώνη, κατά 0,1%, στο +1,1%.
Το Νοέμβριο, η ΕΚΤ μείωσε το βασικό επιτόκιο στο 0,25%, ενώ «φούντωσε» η συζήτηση για την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων, γεγονός που άσκησε πιέσεις στο ευρώ.
Όπως σχολιάζει η Kathy Lien, managing director της BK Asset Management, με τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων να μην απειλούν πλέον το ευρώ, το κοινό νόμισμα μπορεί να στοχεύει σε υψηλά έτους, εφόσον υπάρξει και μια θετική έκπληξη από τα στοιχεία για την αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.
Στα τέλη Οκτωβρίου, το ευρώ είχε ενισχυθεί σε υψηλά έτους έναντι του δολαρίου, στα 1,3832.
Αν τα στοιχεία στις ΗΠΑ για τις καταστάσεις μισθοδοσίας εκτός γεωργικού τομέα είναι πιο αδύναμα από τις εκτιμήσεις, θα διαψευστούν οι προσδοκίες για tapering από τη Fed, γεγονός που θα αποδυναμώσει το δολάριο και άρα θα ωφελήσει το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης