Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kazarian (Japonica): Παράλογες οι λογιστικές πρακτικές της Ε.Ε - Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρούς αριθμούς για το χρέος

tags :
Kazarian (Japonica): Παράλογες οι λογιστικές πρακτικές της Ε.Ε - Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρούς αριθμούς για το χρέος
Ο Kazarian προειδοποιεί ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταγραφή των δημοσιονομικών των κρατών –μελών της, υπερεκτιμά το επίπεδο του χρέους
Παράλογες χαρακτηρίζει τις λογιστικές πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Paul Kazarian, ο ιδρυτής της Japonica Partners που αγοράζει ελληνικά ομόλογα και δηλώνει ότι επιθυμία του είναι να βοηθήσει σε μια εναλλακτική λύση για την Ελλάδα, προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές.
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg στην Αθήνα, ο ιδρυτής της Japonica,  δήλωσε  ότι η εφαρμογή των διεθνών λογιστικών δεδομένων για τον δημόσιο τομέα, θα μπορούσε να προσφέρουν στις αγορές ομολόγων αντίστοιχου είδους,  ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις που συνηθίζονται στους επενδυτές μετοχών.
 Ο Kazarian προειδοποιεί ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταγραφή των δημοσιονομικών των κρατών –μελών της, υπερεκτιμά το επίπεδο του χρέους.
«Αν κάποιος θέλει πραγματικά να επιστρέψει στις αγορές και μάλιστα σύντομα, πρέπει να δείξει κάποιες πρόωρες νίκες», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Bloomberg και προσθέτει:
«Δείξε τα στοιχεία για το χρέος, πρόσφερε πρόσβαση και στη συνέχεια προχώρησε σε διάλογο».
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η κρίση έπληξε την Ελλάδα το 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι ο προκάτοχός του πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έκρυψε το πραγματικό μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος και η χώρα ζήτησε τη διεθνή βοήθεια.
Ο ιδρυτής της Japonica, Kazarian, εκτιμά ότι η εφαρμογή λογιστικών πρακτικών που χρησιμοποιούνται στον εταιρικό κόσμο, θα έδιναν μια δίκαιη αξία για το χρέος της Ελλάδας το 2013, ενώ τοποθετεί το ποσοστό αυτό κάτω από το 100% του ΑΕΠ.
Ο Kazarian έχει δηλώσει ότι πρόθεσή τους όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2012, ήταν να επενδύσει σε επιχειρήσεις και όχι σε κρατικά ομόλογα.
Τώρα που η Japonica έχει αποκτήσει όσα ομόλογα επιθυμούσε, η φίρμα θα σκεφτεί το ενδεχόμενο να επενδύσει και σε ελληνικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης