Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Χάνουν το θετικό momentum οι ευρωπαϊκές μετοχές - Βελτιώνονται τα ομόλογα της περιφέρειας

tags :
JP Morgan: Χάνουν το θετικό momentum οι ευρωπαϊκές μετοχές - Βελτιώνονται τα ομόλογα της περιφέρειας
Ύφεση -0,4% το 2013 και ανάπτυξη +1,1% το 2014 για την Ευρωζώνη - Η παγκόσμια οικονομία θα «τρέξει» το 2013 κατά +2,3%
Ύφεση -0,4% για το 2013 και ανάπτυξη +1,1% για το 2014 «βλέπει» για την Ευρωζώνη, η JP Morgan.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος εκτιμά πως η παγκόσμια οικονομία θα «τρέξει» το 2013 κατά +2,3%.
Ωστόσο, έκπληξη συνιστούν τόσο οι παγκόσμιες πληθωριστικές τάσεις – οι οποίες κυμάνθηκαν μόλις στο 50% των αρχικών εκτιμήσεων – όσο και η αδυναμία των αναδυόμενων αφορών να «πιάσουν» τις οικονομικές επιδόσεις του 2012…
Για το επόμενο έτος, το οποίο θα μας καλωσορίσει τις προσεχείς ημέρες, η παγκόσμια οικονομία θα επεκταθεί κατά +2,9% με το momentum να προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από τις αναπτυγμένες οικονομίες.
Σημαίνοντα ρόλο στο οικονομικό γίγνεσθαι έχει διαδραματίσει η αποκλιμάκωση της λιτότητας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.
Ενδεικτικά, το 2014 η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγοράς θα διατηρηθεί αμετάβλητη στο +4,6%, ενώ αντιθέτως στην Ευρωζώνη θα αυξηθεί στο +1,1%(έναντι -0,4%), στις ΗΠΑ στο +2,5%(έναντι +1,7%) και συνολικά στις αναπτυγμένες αγορές στο +1,9%(έναντι +1%).



Βελτιώνονται τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας
Τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα διανύσουν ένα ακόμα έτος ανάκαμψης, καθώς οι αποδόσεις για το 2014 αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω βελτίωση.
Μάλιστα, Ισπανία και Ιταλία θα «σηκώσουν» το μεγαλύτερο «βάρος» της ανάκαμψης, καθώς η βελτίωση των οικονομικών δεικτών μειώνει στο ελάχιστο τους ελλοχεύοντες κινδύνους.
Στις αναδυόμενες αγορές, η απόδοση των ομολόγων θα επιδείξει μία έντονη μεταβλητότητα, καθώς τα ισχυρά κέρδη του α’ 3μηνου θα ακολουθήσουν σημαντικές απώλειες.



Μηδενικός ο πληθωριστικός κίνδυνος στην Ευρωζώνη
Στην Ευρωζώνη, οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν εξαιρετικά υποτονικές.
Ο κίνδυνος ενός ισχυρού πληθωριστικού «κύματος» είναι σχεδόν μηδενικός, γεγονός που επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διατηρήσει αμετάβλητα τα χαμηλά επιτόκια και το 2014.



Χάνουν το θετικό momentum οι ευρωπαϊκές μετοχές
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν απολέσει ένα μέρος του θετικού momentum, καθώς η παρεχόμενη στήριξη από την ΕΚΤ δεν είναι το ίδιο ισχυρή, με την στήριξη της Bank of Japan ή της Fed.
Στις αναδυόμενες αγορές, οι μετοχές θα συνεχίσουν να υποφέρουν από την αδύναμη ανάπτυξη, την επιδείνωση των δημοσιονομικών συνθηκών αλλά και την τεράστια εκροή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης