Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ευρωζώνη θα υποφέρει - Ράλι στις ευρωαγορές

Goldman Sachs: Χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ευρωζώνη θα υποφέρει - Ράλι στις ευρωαγορές
Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι φθηνές και ελκυστικές, δηλώνουν δύο κορυφαίοι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας
Iσχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές μετοχές δίδει η Goldman Sachs, προβλέποντας νέο ανοδικό ράλι το 2014.
"Oι επενδυτές θα πρέπει ξεκάθαρα να στραφούν στις ευρωπαϊκές μετοχές το 2014. Όχι μόνο θα κινηθούν ανοδικά, αλλά και θα ξεχωρίσουν!", δηλώνουν από κοινού οι Huw Pill και Peter Oppenheimer, στρατηγικοί αναλυτές και οι δύο, της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, το ράλι των ευρωπαϊκών αγορών δεν θα είναι αναίτιο, αλλά αντίθετα θα βρει ισχυρή στήριξη στην τόνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων, ακόμη κι αν η ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζει να είναι αδύναμη.
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η αισιοδοξία για την πορεία των μετοχών διατηρείται. Οι μετοχές συνεχίζουν να λάμπουν έναντι των ομολόγων. Οι ευρωπαϊκές μετοχές, κυρίως, εμφανίζονται εξαιρετικά φθηνές και ελκυστικές", δηλώνει ο Oppenheimer.
Ο κορυφαίος αναλυτής της Goldman Sachs εμφανίζεται παράλληλα αισιόδοξος (bullish) και για το ευρώ, επισημαίνοντας πως κινείται πλέον σε ένα σταθερό μονοπάτι. "Η πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος έχει πλέον σταθεροποιηθεί", παραδέχεται. Ταυτόχρονα ο Oppenheimer τοποθετεί στο +1,1% την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2014 και στο +1,5% το 2015.
Εστιάζοντας, με μια περισσότερο επιλεκτική διάθεση, στην πορεία των ισχυρότερων ευρωπαϊκών οικονομιών, ο Pill κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για τη στασιμότητα που καταγράφει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.
"Οι χώρες που δεν υλοποιούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αυξάνουν την πιθανότητα να υποφέρουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα", σπεύδει να προειδοποιήσει ο έτερος αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας.
"Μπορεί βραχυπρόθεσμα οι ενδείξεις να εμφανίζονται θετικές για μια ευρωπαϊκή χώρα, ωστόσο αν οι μεταρρυθμίσεις δεν συνεχιστούν, αν η δημοσιονομική προσαρμογή δεν συνεχιστεί, αν η διαδικασία απομόχλευσης δεν συνεχιστεί, τότε οι κίνδυνοι μακροπρόθεσμα θα είναι πολύ μεγαλύτεροι...", καταλήγει ο Hill.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης